Snacka med Leman

Holös vore perfekt i Frölunda, därför är 2xWesterholm bra

FRÖLUNDA: Om jag varit Fredrik Sjöström och sportchef i Frölunda hade jag bett (ordföranden) Mats Grauers om ett tillskott i budgeten (om sådant behövs), sedan ringt upp Jonas Holös och sagt:

”Du, vad vill du ha i månaden för att spela i Göteborg i två år? Kan vi hitta en deal?”

Vad vet jag, så kanske redan skett.

Eller inte.

Det är i alla fall precis en sådan stabil, ”komma till spel varje kväll”-back som skulle lyfta Frölunda ett hack till, en bra norrman som kan prestera i båda ändar av isen.

Men Holös, 29, har kanske siktet högre ställt nu när han lämnar Färjestad, jag har ingen insyn här, men jag räknar med att det finns feta bud som väntar på honom. Ville mest få fram att den här rutinerade landslagsbacken passat perfekt in i Göteborg, bidragit med något klubben behöver.

Stor och stark men ändå med goda, spelmässiga kvalitéer.

Tycker jag.

Roger Rönnberg tycker månne annorlunda, det vet jag inget om.

***

Bortsett från att Pathrik och Ponthus Westerholm är två bra hockeyspelare och har en skön tvillingkänsla över sitt spel så finns det ju en annan aspekt värd att ta upp med några rader nu när Frölunda offentliggjort ännu ett av Mr Madhawks gamla avslöjanden:

Blekingeboysen är 25 år.

Lite av late bloomers.

Testade juniorlandslagsspel under Roger Rönnberg och Robert Ohlsson.

Bra – men inte tillräckligt bra för att ta plats i JVM-truppen.

Bra – men inte tillräckligt bra för att få NHL-kontrakt (Pathrik draftad i sjätte rundan 2011 av Vancouver Canucks).

Bra – men inte tillräckligt bra för att draftas (Ponthus).

Vad betyder det? Tja, ett Frölunda som gärna värvar ungt och superlovande, som blir av med spelare på löpande band, behöver några som stannar ett tag, som är lagom bra, så att säga.

Chansen finns att Westerholmarna är just det, och kanske stannar längre än de två år de initialt kontrakterats för.

Enligt Frölundas webbsajt ska Ponthus byta från 7 till 27 och Pathrik byta från 17 till 7. Det stämmer, berättade presschefen Peter Pettersson Kymmer nyss för mig. Okej, de ville väl leka lite, tvillingarna, ställa till det för våra hjärnor.

Nå, småsak i  sammanhanget.

Det viktiga här: Sebastian Stålbergs nummer 17, det rör ingen.

Stålberg är en spelare som kan och bör ta ett steg till nästa säsong.

Jag ser honom som en assisterande lagkapten.

***

Så här skrev Mr Madhawk den 1 mars, det var då han i sin blogg berättade det som alltså inte var en nyhet i dag, att tvillingarna Westerholm ska till Frölunda.

Skärmavbild 2017-05-03 kl. 12.23.26I dag – ja, i dag! – skrev gp.se att man på onsdagen ”kunde avslöja” att ”duon var klara” för Frölunda.

Skämmes, ta mig fan.

Dessutom är EN duo KLAR, inte klara.

Vi borde kunna visa varandra bättre respekt i den här branschen, så som till exempel Aftonbladet Hans Abrahamsson och Tomas Ros alltid gör när Mr Madhawk har en nyhet – och vice versa.