Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer
Snacka med Leman

Frölunda agerar mot Engsund efter knätacklingen

FRÖLUNDA: Dagen efter Oscar Engsunds knätackling som Malmös Frederik Storm kom undan med Guds försyn agerar Frölunda – trots att SHL inte gör det.

Engsund spelar inte i veckan.

Han ska lära sig att tajma sina tacklingar.

– Jag har kollat på situationen väldigt noga och det här är inte okej. Han (Engsund) sätter sig i en situation där det kan uppstå skada, en mindre aktsam motståndare hade blivit skadad, säger tränaren Roger Rönnberg som inte bara kritiserar sin egen spelare.

Roger Rönnberg. Foto: BILDBYRÅN
Roger Rönnberg.Foto: BILDBYRÅN

Han gillar inte heller att SHL:s situationsrum och referensgrupp undvek att anmäla Engsunds satsning.

– Jag har drivit det här mot SHL och domarna tidigare, att man ska döma mer på handling än konsekvens. Jag tycker det här är mer avstängning än Kristoffer Gunnarssons och Sean Bergenheims, fast den (knätacklingen) inte tar. Och det är lika allvarligt som när Oscar blev avstängd (knätackling på Leksands Tobias Forsberg). Det är alldeles för mycket ansvar på den som blir tacklad, att han ska hinna kasta sig undan.

Tydliga besked från Rönnberg. Det samma från Engsund som inte flydde undan situationen utan sa så här när jag sträckte fram bandaren:

– Jag kom jättefel i situationen, det är något vi talat om i dag, något jag måste ta lärdom av i andra närkamper.

– Jag är jätteglad att han (Frederik Storm) inte blev skadad, jag går aldrig för att skada en annan spelare som en del tror just nu. Det vet de som känner mig. Jag vill spela hårt, nu har det blivit fel några gånger, det måste jag lära mig av och bli bättre.

Oscar Engsund – ska lära sig tajma sina tacklingar bättre i framtiden. Foto: BILDBYRÅN
Oscar Engsund – ska lära sig tajma sina tacklingar bättre i framtiden.Foto: BILDBYRÅN

Rönnberg och Engsund stod efter onsdagsträningen i Frölundaborg på motsvarande plats på isen där incidenten mot Malmö ägde rum i Scandinavium.

Att Engsund inte spelar mot Rögle (torsdag) och Linköping (lördag) är inget straff, det är för att Filip Westerlund och Rasmus Dahlin ska in, så hade det sannolikt blivit ändå, men helt klart är att Rönnberg vill se en förbättring hos den tuffe backen från Oskarshamn:

– Vi ska göra en plan för att han ska undvika att hamna i sådana här situationer, han måste skaffa sig större marginaler.

** Det kan ta längre tid än den här veckan?
– Vi kanske måste jobba ända fram till slutspelet.

** Inte utanför laget fram till dess?
– Nej, han måste ju kunna spela före det (slutspelet). Men vi ska jobba med honom.

Allt det här är ljuv musik i mina ögon, trogna bloggläsare vet att vi här inne diskuterat handling före konsekvens tidigare.

Snyggt också med folk som inte gömmer sig.

Den här dagen var både Rönnberg och Engsund raka och tydliga med sina åsikter, även om det var en i grunden negativ händelse för klubb och spelare.

Bra där, kände jag.

Knätacklingar måste bort. Steg 1 är att se dem, även när de inte tar illa.

***

Johan Sundström är förkyld, tveksam till spel mot Rögle. Patrik Carlsson center-ersätter, Joni Ikonen in med Joel Lundqvist och Simon Hjalmarsson.

Sean Bergenheim också krasslig, likt Sundström var han hemma, men finländaren får ju inte spela förrän på lördag.