Personuppgiftspolicy

Vi vill informera dig om vår policy som beskriver hur vi behandlar personuppgifter och cookies.

Läs mer

SHL är inte Jörgen Lindgren, det är 14 klubbar

SHL: SHL är alltså hockeymördare för att Leksand och Rögle inte får spela i vita tröjor på hemmaplan, är det rätt uppfattat?

Eller är det för att Frölunda spelat en match mer och HV71, Rögle och Djurgården en färre?

Var det därför Leksands och Frölundas fans gemensamt stämde upp i ”ESS HÅ ELL – hockeymördare” nyligen?

Äh, jag ironiserar, men jag har lite svårt att ta det här på allvar.

Dessutom förstår jag inte varför SHL:s VD Jörgen Lindgren så ofta ska klä skott för kritiken (här får han tillfälle att svara på frågor ställda av Expressens Mattias Ek) .

SHL är ju de 14 klubbarna.

Det är en form av konsensusbeslut som gäller.

Personligen kan jag tycka att de lag som ville spela i ljusa tröjor på hemmaplan kunde få göra det, förstår inte alls varför det enhetliga är så viktigt här, men bevisligen tycker en majoritet av SHL-klubbarna det.

Då är det bara bara att tugga i sig.

Eller så får man skapa en egen liga.

Det här med fallskärm till nedflyttat SHL-lag, att miljoner tas från uppflyttat allsvenskt lag, det kan självfallet diskuteras, precis som det gick att ha åsikter om wild card-snacket för några år sedan, huruvida kvalserien borde ha varit kvar, och så vidare.

Gott att det tycks till på många håll. Det är bra. Det är utvecklande.

Det är också en utmärkt idé, som kollegan Johan Svensson skriver om, att ha en bättre dialog mellan SHL-klubbar och fans.

Dialog är (nästan) alltid vägen fram.

Men det är viktigt att förstå att SHL inte är något eget väsen,  det är Leksand, Rögle, Frölunda plus elva klubbar till … så när fans skriker ”hockeymördare” så gör man det åt sin egen klubb.

Jag undrar hur många av de skrikande som tänker på det.

Detta sagt: bra att lyssna – absolut. Men inte bara på de mest högljudda, SHL-klubbarna ska också ta till sig åsikter från sina partners, från de seriebiljettsinnehavare som inte skriker ”mördare” till höger och vänster, från de trogna fans som reser land och rike runt för att få se sina favoriter.

Lyssna, tänka, fundera – sedan fatta genomtänkta beslut.

Senare start på säsongen?

Färre lag till slutspel?

Hur får vi till bättre arenaupplevelser?

Fler lag, färre lag?

Fallskärm för nedflyttade, rätt eller fel?

Det finns massor att snacka om. Det borde fungera utan att skrika  infantila saker som ”hockeymördare”, det vore väldigt bra att förstå att Jörgen Lindgren inte är SHL.