Personuppgiftspolicy

Vi vill informera dig om vår policy som beskriver hur vi behandlar personuppgifter och cookies.

Läs mer

Nyberg gör comeback, tufft för Frölunda under ”uppehållet”

FRÖLUNDA: Äntligen är John Nybergs öga bra nog för att det ska bli tal om hockey igen.

Nyberg var med och tränade på måndagen, fanns med på planet ner till Berlin där Frölunda CHL-matchar mot Eisbären på tisdagskvällen.

– Väldigt likt de tyska lag vi mött förut (Wolfsburg, Ingolstadt), välorganiserade, välcoachade, bra struktur, spelar väldigt strikt defensivt, säger tränaren Roger Rönnberg om motståndet.

Det kallas ”uppehåll”, men för ett lag som Frölunda är det inte mycket vila trots att SHL tar paus fram till torsdag i nästa vecka.

* CHL-matcher tisdag/tisdag.

* Ett antal spelare borta på landslagsuppdrag.

– Vi har vant oss vid det, när andra lag vilar spelar vi på. Det gäller att vi anpassar oss, en utmaning att få en klok verksamhet för de som är hemma, det måste också finnas en klokhet i att se till att de som är iväg får något slags återhämtning, säger Rönnberg.

* Filip Westerlund har redan åkt iväg med 18-årslandslaget (Nyberg in i truppen gör att det ändå är sex backar med till Berlin.)

* Henrik Tömmernes, Johan Sundström och Joel Lundqvist flyger från Berlin till Tjeckien på onsdagen, ansluter till Tre Kronors hemmalandslag som först matchar mot tjeckerna, sedan drar vidare till Finland för fortsättningen av Karjala Tournament.

– De kommer hem på måndagen, här får vi vara kloka, säger Rönnberg som givetvis låter den blågula trion vara ledig trots CHL-retur mot Eisbären dagen därpå.

* Carl Grundström och Kristian Vesalainen ska båda spela juniorturneringen i Frölundaborg.

* Johannes Johannesen reser hem till Norge för en fyrnationsturnering i Lillehammer med juniorlandslaget.

Övriga svenska lag som är kvar i CHL spelar så här:

* SaiPa–Växjö
* Sparta Prag–HV71
* Linköping–IFK Helsingfors