Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer
Snacka med Leman

Ännu inget besked om Gunnarssons landslagsspel

FRÖLUNDA: Fortsatt ovisst vad gäller Kristoffer Gunnarsson och hans eventuella medverkan i juniorlandslaget som matchar i Göteborg i veckan.

Frölunda har ju överklagat Gunnarssons avstängning till förbundet.

Inte för att de fem matcherna ska bli färre.

Däremot för att inte tre landskamper ska adderas.

Kristoffer Gunnarsson fick matchstraff för en huvudtackling på Malmös Frederik Storm i förra veckan. Foto: BILDBYRÅN
Kristoffer Gunnarsson fick matchstraff för en huvudtackling på Malmös Frederik Storm i förra veckan.Foto: BILDBYRÅN

Förhoppningen är att Gunnarsson bara ska straffas i SHL och CHL, inte gå miste om viktiga landskamper och chansen att spela sig till en JVM-plats.

– Vi får besked på onsdag, rapporterar Frölundas sportchef Fredrik Sjöström.

Luleås Ilari Melart fick sin avstängning (knätackling på LHC:s Broc Little) framflyttad så att han ska kunna medverka i Karjala Tournament för Finland den här veckan.

Det borde tala för att Gunnarsson kan få samma behandling.

– Borde, ja …, säger Sjöström, väl medveten om att saker och ting inte alltid är så enkla att lösa som man själv kan önska.

I fallet Melart hänvisar förbundets disciplinnämnd till en frist i RF:s regelverk, en frist som medger att man senarelägger starten på avstängningen med en vecka.

I Gunnarssons fall har det gått en vecka i morgon tisdag, och finns inget ytterligare kryphål så kan det bli svårt för Gunnarsson att tillåtas spela med juniorlandslaget.

skarmavbild-2016-10-31-kl-12-06-05Tomas Monténs landslag matchar så här i Frölundaborg:

* Fredag: Tjeckien, 19.00.

* Lördag: Finland, 17.30.

* Söndag: Ryssland, 14.30.

Ende Frölundarepresentant i dagsläget är hete anfallaren Carl Grundström, men här finns också Kungälvskillen Lias Andersson, HV71.