Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer
Snacka med Leman

Först ner, sedan upp för ”JoJo”

FRÖLUNDA: Johannes Johannesen pangade in sitt första SHL-mål för Frölunda mot Skellefteå, och jag tyckte den 19-årige norrmannen visade även den här gången att han vuxit i allsvenska Oskarshamn.

Viktigt besked för Frölunda som ju haft det kämpigt på backsidan med skador och avstängningar.

Nu åker Filip Westerlund iväg med 18-årslandslaget, i gengäld väntas John Nyberg vara tillbaka när det är CHL-slutspel mot Eisbären Berlin på tisdag.

Mattias Nörstebö och Oscar Engsund ska båda vara med när SHL drar igång igen veckan därpå, förutsatt att Nörstebös finger läker som det ska.

Rasmus Dahlin? Han lär inte åka iväg med något landslag likt Westerlund, han behövs i Frölunda, var alldeles utmärkt den här lördagen; det var förresten just den 16-årige Lidköpingskillen som sprutade in lite mod och energi i hemmalaget med sitt genombrott som föregick 2–0-målet.

Johannesen är intressant, han såg allt annat än bra ut i början av säsongen, det sades att han inte var bland de bättre ens i J20, men efter att formpilen pekat ned så pekar den nu upp. Kul för ”JoJo.” Här läser ni GT-Stefans snack med honom.

***

Det var otäckt när benet vek sig för Skellefteåanfallaren Pär Lindholm i en duell med Frölundas Nicklas Lasu.

Lasus lagkamrat Sebastian Stålberg såg det plågade ansiktsuttrycket hos Lindholm och ryckte bort Lasu så denne inte skull dela ut en extrasmäll.

– Hoppas verkligen inte han är illa skadad, det såg ut som något som kan ta lång tid, sa Lasu.

Lindholm fördes för observation till sjukhus, förhoppningen var att det inte rörde sig om en skelettskada.

Redan finns ju Oscar Möller på skadelistan, en tröst är att Axel Holmström bör vara redo för spel efter landslagsuppehållet.

Lasu, förresten, han var rejält het. Utvisad för att ha kört på Skellefteåmålvakten Joni Ortio vid ett tillfälle (han höll inte med om det), en annan gång touchade han Ortio så att ett potentiellt 3–0-mål av Mats Rosseli Olsen blåstes bort.

***

Hela 11 716 åskådare, klart bästa siffran den här säsongen, och inför storpubliken höll alltså Frölunda undan till seger. Frölundas ordförande Mats Grauers var mycket nöjd med den detaljen:

– Extra roligt att vinna inför så mycket folk.

Den känslan förstår jag. Inte bara var det en häftig, dramatisk hockeymatch – hemmalaget vann, så de flesta av åskådarna är intresserade av att komma tillbaka. Viktigt, det.

Enormt viktigt.

Och så var det förresten första segern för Frölunda i de nya, gröna tröjorna.

Är de inte riktigt, riktigt snygga?