Personuppgiftspolicy

Vi vill informera dig om vår policy som beskriver hur vi behandlar personuppgifter och cookies.

Läs mer

Det här bör bli en häftig hockeylördag

FRÖLUNDA: Häftig lördagseftermiddag vi har framför oss:

* Frölunda–Skellefteå, två lag som gillar att tuta och köra.

* Förväntad publiksiffra på kring 11 000, kanske mer.

* Anders Broström på isen, inte hyllad av sin förening, men väl av dess supportrar.

Det är tillåtet att ha rätt mycket förväntningar på den här dagen. Jag har det.

***

Frölundatränaren Roger Rönnberg snackade om att ”höja farten på allt vi gör” på fredagsträningen; inget tvivel om att även han såg vad som gick fel nere i Karlskrona (1–2).

– Vi behöver orka hålla i vår spelidé i längre perioder. Efter 1–1 blir vi stressade, sega i spelvändningarna, stillastående, börjar spela på Karlskronas premisser. Det är det jobbiga med vår spelidé, det går inte att vila på isen, att titta på den som har pucken, man måste jobba för att vara spelbar, åka fruktansvärt mycket skridskor, vara alert.

** Lättare mot Skellefteå?
– För att prata tennisspråk: alltid lättare när två sätter fart på bollen, mot Karlskrona måste du stå för all fart själv. Men det ska vi klara av, vi gjorde det mot Junost Minsk (i CHL); det är en läroprocess vi har, framför allt för vår unga backsida, att förstå vikten av snabba förstaaktioner.

***

Ni vet ju att ni egentligen bör tänka tvärtom eftersom jag ytterst sällan tippar rätt, men några tankar här; ni avgör själva om ni följer dem.

Oddsen från Svenska Spel:

* Skellefteå ger hela 3,10 borta mot Frölunda som fortsatt har backbrist och kör sin tonårsliga där bak. Det måste bara vara spelbart. Inte för att jag säger att Skellefteå vinner, men till det oddset …

* HV71 ger 1,98 för revansch på Brynäs hemma i Hååååve Blåå-hallen. Taget.

Sedan blev det värre …

På något sätt upplagt för Karlskrona att förlora borta mot Malmö (2,05) nu när man är serieledare, men … fan vet, ärligt talat. Och ojämna Växjö mot dito Örebro … mja, ingen känsla.

Däremot, jag vet att Linköping famlar efter allt vad form heter, men Dan Tangnes gäng var spelmässigt bra mot Skellefteå senast och vad tusan, 3,45 för seger i Luleå, det kan vara något. Kanske.

Jag går på Saik, HV och LHC. Bara så ni vet. Jag ber om ursäkt till de lagen på förhand …