Hoppsan!

Ett tekniskt fel har uppstått. Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa Expressen i ett bättre anpassat format?

Du kan alltid välja vilket format sidan ska visas i, i sajtens sidfot.

Snacka med Leman

Nihlstorp med på Frölundas lista

Fått uppgifter som säger att Frölunda ska ha visat intresse för målvakten Cristopher Nihlstorp.

Den 32-årige skåningen, det vet ni säkert, blir ju inte kvar i Växjö Lakers efter två säsonger där, och hans framtid är osäker.

Faktiskt nämndes hans namn i samband med det här märkliga, svenska KHL-projektet Crowns.

Nå, jag vet inte exakt hur stort Frölundas Nihlstorp-intresse är, även Malmö verkar vara på om Jonas Gunnarsson försvinner, jag sitter inte med den typen av säker inside information, men bara det faktum att tanken väckts, att intresse finns (funnits?), får mig att fundera:

* Är inte Frölunda hundra procent övertygad om Johan Gustafssons storhet?

* Litar inte klubben på att ”JG” ska bära laget nästa säsong?

Jag trodde det var så, att det var därför Oskarshamns Dan Bakala (avslöjat av MrMadhawk) var på tapeten tillsammans med ytterligare några namn, men vad jag hör tittar Frölunda på två vägar:

1. JG plus en billigare ”nummer två”.

2. En något dyrare målvaktsvärvning som ersättare till Chicago-flyktade Lasse Johansson.

Om jag varit Johan Gustafsson hade jag känt att alternativ 2 sänt rätt tråkiga signaler, samtidigt kan det ju också betyda att Frölunda verkligen gillar det här med två förstamålvakter, i alla fall två som utmanar om förstaspaden.

I det läget: Nihlstorp? Senaste säsongen var ingen av hans bättre, men kanske är det en karriär som Frölundas målvaktstränare Kristoffer Martin kan få fart på.

Hursomhelst: jag blev förvånad av de här uppgifterna, var rätt säker på att det var JG plus en billigare nummer två som gällde, mycket för att killen från Köping var så bra i slutet på säsongen, men också för att Frölunda behöver lägga stålarna på en bra back och en bra forward.

Nå, det kanske blir precis så också. Intresse är en sak. Göra affär en helt annan.

Frölundas ekonomi? Det hålls hårt i kreditkortet, som i de flesta andra klubbar, men samtidigt kommer det in en del sköna NHL-miljoner nu.

Dessa bör hanteras smart.

***

Enligt schweizisk media är det ryska KHL-klubben Avtomobilist Jekaterinburg som blir nästa adress för Ryan Lasch.

Att amerikanen inte skulle bli kvar i Frölunda var ju rätt givet efter den gångna succésäsongen, handlade mest om vart han skulle ta vägen.

KHL om inte NHL-drömmen blir sann?

Visst, det låter väl logiskt.

Just nu spelar Lasch strandhockey hemma i Kalifornien, dock.

Visste ni förresten att Jekaterinburg är Boris Jeltsins gamla hemstad? Fast på den tiden hette den Sverdlovsk. Vem Jeltsin var? Äh, är ni så unga är ni vana vid att googla …

Skärmavbild 2016-05-29 kl. 14.44.26

***

Har nu från två håll hört att Casey Wellman är en spelare Frölunda tittar på. Återstår att se om det ligger något i det. Vi är inte ens i juni än …

***

Mattias Ritola verkar vara på väg bort från Skellefteå.