Hoppsan!

Ett tekniskt fel har uppstått. Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa Expressen i ett bättre anpassat format?

Du kan alltid välja vilket format sidan ska visas i, i sajtens sidfot.

Snacka med Leman

Ny chans för John, hittar Lechtaler ny Lehkonen?

Med Anton Karlsson redan tillbaka i Frölundas lag är det nu dags även för John Dahlström att återvända.

Hajpad på försäsongen (inte minst av mig).

Inte alls lyckad i SHL.

Inga poäng, sparsamt med istid (3.01 i snitt).

I kväll när Frölunda möter HV71 börjar John som 13:e forward, han hoppas det ska gå bättre framöver, och berättar om inledningen av säsongen:

– Jag tycker att det kändes som andra krav, eller … inte krav kanske, men alla hade mer fokus i SHL, alla små detaljer, alla små moment, Man får komma in i det, vara med på allt som händer; det är lite annorlunda, även om det är samma motstånd i serien som på försäsongen.

Roger Rönnberg om unge (18) Dahlström som fått några J20-matcher under bältet och därmed mer speltid:

– Viktigt att både han och Anton varit med där och varit viktiga för laget. Jag ser ett annat självförtroende hos båda två. Det känns jäkligt hoppfullt, något att bygga på.

– De har haft det svårt, fått spela så lite när de är vana vid att spela regelbundet. Det är en ny situation att klämma sig in i ett lag. Men det är nyttigt, och jag hoppas de kan göra det så bra att de får chansen att göra samma sak i NHL.

Dahlström:

– Det gäller att ta vara på minuterna, visa att man verkligen vill vara med.

Spännande att se i kväll, kommer Anton och John upp i tio minuter – tillsammans?

***

Frölundas GM Christian Lechtaler drog till Finland i måndags, tittade på hockey i går, är tillbaka i Göteborg i dag onsdag.

Sannolikt studerade hanpå spelare inför nästa säsong, knappast den här.

Det viskades att ”Leche” skulle titta på Tappara, mot Ässät.

Direkt föddes en idé i min hjärna:

Patrik Laine.

Killen fyller 18 i vår, rankas av Future Considerations som nummer 4 inför NHL-draften 2016 och är en supertalang som kan behöva någon eller några säsonger till i Europa innan han är NHL-redo.

Varför inte i Frölunda, enligt Artturi Lehkonen-modell?

Nej, jag har inga säkra källor på att det var just store (194 cm/95 kg) supertalangen Laine som Lechtaler studerade, den killen kanske bedöms så mogen att han åker över redan nästa höst, efter att ha gått högt i draften.

Eller inte.

Det var bara en spännande tanke, kände jag.

Man ska ha klart för sig att andra spelare, och deras agenter, ser vad Frölunda gör, inte minst med en spelare som Artturi Lehkonen.

***

Jag förutsätter att Tom Nilsson är spelklar när pucken släpps 19.00 i kväll.

Vet att alla papper inte var klara så sent som i går, men en svensk återvändare, att förbundet skulle behöva mer än tre dagar på sig för att trycka in hans namn och personnummer i systemet, det är ju bara löjligt.

Nog för att sådant här ofta tar mer tid än man tror.

Men så illa att Frölunda står utan nummer 43 mot HV71? Nä.