Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer
Snacka med Leman

Inget fotfel på Figren längre

Frölunda är inne på sin femte träningsdag efter omstarten i måndags, och ett glatt besked är detta.

Robin Figrens fot verkar okej.

Det riktiga testet kommer kanske först nästa vecka när den kollektiva träningen drar igång på allvar, men redan  de här dagarna har ”Figge” testat foten en hel del med skridskor på.

Beskedet från Frölundas nummer 22 är detta:

– Den verkar okej.

Ni minns hur Figren i normal form saknades under slutspelet förra säsongen, så det här är givetvis glädjande för Frölunda.

** Är foten så bra att du räknar med spel redan i första träningsmatchen (Färjestad) eller behöver du mjukstarta?
– Händer det inget så utgår jag ifrån att jag spelar.

***

Ni har koll på tiden på måndag, va? 17.00 är det officiell ispremiär i Frölundaborg, insläpp från 16.00, självfallet gratis.

***

Två spelare är inte med då, Jacob Larsson och Anton Karlsson.

Båda är med J20-landslaget och spelar den årliga turneringen i Lake Placid, USA, vilket innebär att de inte heller är hemma i tid till första träningsmatchen, den mot Färjestad i Stenungsund lördag åttonde augusti.

Även motståndaren saknar folk då.

Färjestads båda supertalanger Joel Eriksson Ek och Rasmus Asplund är givetvis uttagna i Rikard Grönborgs första trupp för säsongen; ingen överraskning heller att spelare som Christoffer Ehn (tillhör Frölunda, på lån till Bik Karlskoga) och William Lagesson (college, UMass) finns med.

***

Läsvärt: lång intervju med Uffe Samuelsson av Viasats Alexander Malmkvist.

***

Till sist – håll koll här och på gt.se på måndag. Händer saker.