Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer
Snacka med Leman

Bättre träning ger fler mål än mindre målgårdar

Kommer ni ihåg det här?

Skärmavbild 2015-07-29 kl. 13.23.59Mindre målgårdar i SHL i vinter?

Målet (flåt…) är givet – det ska bli lättare för utespelare att komma in i det farliga området, lättare att näta, dessutom ska ju ”offensiv spelare i målgården”-regeln tolkas snällare.

Bra? Tja, det skadar säkert inte.

Men jag tycker det säger ganska mycket att målvakterna inte är speciellt oroliga, snarare har jag hört en och annan som tycker det är jättebra att målgårdarna nu ser ut som i NHL och KHL.

Jag känner som vanligt så här:

Vill vi se fler mål i svensk hockey handlar det om att utespelarna ska träna mer, just på att göra mål.

Trogna bloggläsare vet att jag tjatat om detta – men ni får ta smällen.

Jag vet inte hur många träningar jag sett där övningen, uppspelen, ingången i offensiv zon varit viktigare än själva avslutet. Perfekt ingång, perfekt pass, halvdassigt avslut.

Och … som man tränar spelar man, brukar det heta.

Höga skott är det som gäller för att göra mål, speciellt i dag när målvakterna är så bra  på att täcka längs med isen, men det kräver stor skicklighet av en utespelare som i en trängd situation blixtsnabbt ska få upp pucken just under ribban.

Det tränas för lite på detta. Åt helsike för lite.

Ändå är det så lätt.

Behövs inte ens en målvakt.

Upp med en träskiva som täcker två tredjedelar av målet, skicka iväg en anfallare mot mål, låt en försvarare jaga, haka och störa, och så ska pucken sitta högt. Hela, jäkla tiden!

Jag lovar, på sikt ger det bättre resultat än minskade målgårdar.

Skärmavbild 2015-07-29 kl. 13.17.34Kloke målvaktstränaren Magnus Olsson (blucreasegoaltending) tänker likadant, såg jag nyss på Twitter.

Bra. Hans åsikter smäller säkert högre än mina.

Vi kanske kan komma någon vart …

***

Ryan O´Byrne känns som en vass backvärvning av HV71. Han verkar inte bara vara polis på isen. Även utanför. Eller … vad man nu ska kalla det.