Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer
Snacka med Leman

Joel höll tal första träningsdagen

När Frölunda – A-lag ner till Academy – på allvar drog igång träningen inför säsongen 2015/2016 tog kaptenen Joel Lundqvist ett uppskattat initiativ.

Han tog med sig GM Christian Lechtaler, gick in till grabbarna i J18 och J20 för att berätta vad det innebär att spela för Frölunda Indians, vad som krävs, hur man förväntas uppträda, hur man når framgång genom att jobba hårt, och så vidare.

– Mycket uppskattat av killarna, berättade Mikael Ström, Frölundas utvecklingsansvarige.

Jo, ni kan ju själva tänka er känslan hos unga talanger när klubbens galjonsfigur kommer in, sätter sig ner och ger av sin tid.

Stora ögon. Stora öron. Stor ledare.

Snyggt, tyckte jag.

***

Annars var det en mjukstart som det brukar vara. Rätt jobbigt, alltså – för att vara mjukt.

Jag mötte Mats Rosseli Olsen när jag kom till Frölundaborg. ”Jag måste ut och få luft”, pustade han.

Det fysiska testet, under ledning av fystränarna Pär Edlund, Kristian Skarphagen och rehab-Stina – var inte helt enkelt, alltså.

– Man kan säga att vi gör en besiktning av spelarna, vi går igenom rörlighet, vikt, fettprocent, gör cykeltest och styrketest, berättade tränaren Roger Rönnberg för mig när vi språkades vid ett slag.

Rönnberg som tog familjen, flög till Italien och körde bil inne i Rom.

Klarar man det klarar man mycket …

** Alla spelare här, Roger?
– Alla utom nordamerikanerna, de kommer på lördag. Det finns olika faktorer där, men det är mer på Christians (Lechtaler) bord; det blir lite speciellt upplägg med nordamerikanska spelare.

** Du hade velat ha Ryan Lasch och Spencer Abbott här redan nu?
– Jag hade velat ha dem här året om …

***

Frölunda har officiell ispremiär nästa måndag, men alla spelare var på is och åkte lite lätt redan på måndagen, möjligen om någon valde att stå över till tisdagen.

Det handlar om att åka in nya skridskor, vänja hockeymusklerna /(ljumskar, höftböjare) i lugn och ro och inte gå på fullt ut dag 1.

Redan onsdag är det dags för teknikpass på is, och sedan börjar den kollektiva isträningen på måndag då fans bjuds in till Frölundaborg 17.00.

***

Till sist: Robin Figrens fot undrar många om. Han har inte kunnat springa under sommaren, men läkningen av den skada som ställde till det under grundserieavslutningen + slutspelet har ändå gått rätt bra.

Nu handlar det förstås om att se hur foten svarar när den har en skridsko på sig.

Helt andra påfrestningar då.

Svaret kommer sannolikt inte förrän Robin åkt några dagar, men han såg inte speciellt orolig ut, inte Roger Rönnberg heller.