Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer
Snacka med Leman

Om ni gillar bloggen så …

Lika upprörd och bedrövad som jag blev när jag kom hem från Sydafrika och läste tre vänsterpartisters naiva stöd till religiösa fundamentalister och reaktionärer, lika glad och hoppfull blev jag när jag i morse läste Sara Mohammads fantastiska öppna brev till V-ledaren Jonas Sjöstedt (och indirekt till alla andra i vänstern som gladeligen blundar för våld och förtryck av kvinnor så länge dessa inte har blont hår och blåa ögon).

Detta blundande – det har pågått i många år, övriga partier har inte varit så mycket bättre än vänstern, det bör poängteras – är en skam för Sverige.

Sara M är en enastående kvinna som efter könsstympning rymde från sin patriarkala familj och kultur för att slippa bli bortgift.

I dag är hon ordförande för ”Riksorganisationen GAPF – Glöm Aldrig Pela och Fadime”, och när jag på fredagskvällen firar sista kvällen före 50 med några få, nära vänner på John Scott’s Stable har jag undanbett mig alla presenter (vad ska jag med sådana till?) och istället bett pengar att sättas in på GAPF:s konto.

Är det några av er som tycker den här bloggen är läsvärd och vill sätta in en slant ni också är det fint av er.

Allt våld är åt helvete.

Det våld som sanktioneras av familjer, av kulturer, som hindrar kvinnor att uppleva den frihet vi i västvärlden tar för given – det är fullständigt vedervärdigt.

Att blunda för detta, att fegt skylla det på klasskillnader för att slippa riskera ge sig in i det religiösa träsket – det är ynkligt.

Tycker jag.

Och i den här bloggen tar jag mig friheten att göra just det.

Förresten, har ni vägarna förbi John Scott’s Stable lite senare på fredagskvällen, kom förbi, säg hej, skåla med mig.

Först ska dock TV-Patrik & Co utsättas för ett antal go’a quizfrågor. Det vore inte en Leman-kväll annars – eller hur?

***

Efter ”Tobbe e klar” kommer nu ”Tobbe e kvar.”

***

Läs gärna Niclas Norlindhs intervju med Frölundas GM Christian Lechtaler här.

***

Oscar Hiljermark på väg till Palermo?

Erik Johansson till Gent.

Albin Ekdal kan landa i Hamburg.

John Guidetti verkar vara på väg till Celta Vigo.

Tänk om alla kunde plats och få regelbunden speltid också. Det skulle betyda mycket. För dem – men även för landslaget.