Personuppgiftspolicy

Vi vill informera dig om vår policy som beskriver hur vi behandlar personuppgifter och cookies.

Läs mer

Jag tror Blidh passar i Boston

Anton Blidh till Boston Bruins, alltså. Treårskontraktet påskrivet, och tanken är alltså inte att han ska lånas ut till Frölunda utan det handlar om att åka över till Massachusetts, jobba hårt på lägret, sedan ta det därifrån.

NHL eller AHL, men knappast SHL. Tror jag, även om större under har skett.

Beskedet fick mig att haja till, men det kanske jag inte borde ha gjort. Jag vet ju att Boston gillat Blidhs utveckling, Per-Johan Axelsson – numera Bruinsscout – har säkert lämnat fina vitsord. Blidh är grym i box play, tävlar i varje moment, är orädd, driver på kassen, och han känns som en spelare som kan lyfta på smalare rinkar och redan i höst hålla för spel i en tredje- eller fjärdekedja.

Dessutom måste Boston satsa lite nytt efter säsongens fiasko med missat slutspel, det kan vara en bra tid för en ung, tuff svensk att åka över.

Ett tapp för Frölunda, känslan var att Blidh kunde ha tagit ännu ett steg i vinter och börjat producera mer regelbundet.

Ett lyft för 20-åringen från Härryda, han som nu ska försöka ta till vara på en chans de flesta unga grabbar bara drömmer om.

Själv undrar jag hur Blidh ska klara sig utan Blåvitt, men det går väl att streama matcherna borta i Nordamerika, tänker jag.

Kunde Peter Forsberg spela in Tottenhams matcher i Premier League kan väl Blidh nosa rätt på IFK Göteborgs i allsvenskan …