Personuppgiftspolicy

Vi vill informera dig om vår policy som beskriver hur vi behandlar personuppgifter och cookies.

Läs mer

Johan och Frölunda vill olika saker

Frölundas General Manager Christian Lechtaler bekräftar här för GT-Hector vad jag skrivit flera gånger, att ”Leche” och Johan Larsson dels träffats i USA under vintern, dels träffades den gångna helgen när ex-brynäsaren var i Göteborg.

Bra med raka besked, tycker jag.

Speciellt som det inte är något dramatiskt; klart som fasen Lechtaler gör vad han kan för att visa vad en nystart under Roger Rönnberg skulle kunna betyda för Johan Larsson, lika klart att denne allra helst vill fortsätta i NHL.

Är det så att Larsson fortfarande tror på ett vettigt kontraktsförslag (självklart envägs, det säger liksom sig självt) från Buffalo Sabres så kommer han vänta innan han bestämmer sig; ett sådant ”qualifying offer” får inte ges förrän efter Stanley Cup-finalen.

Under tiden hoppas Johan.

Under tiden hoppas Frölunda.

Fast på olika saker …

Vad som krånglar till det hela ytterligare är att Buffalo Sabres – som gick miste om Mike Babcock – är på jakt efter en coach med bra stamtavla, en som kan lyfta en organisation på dekis, en som förväntas lyfta när Jack Eichel väljs i sommarens draft.

Det är prio 1, sedan ska det trejdas och fixas i samband med draften, och någonstans däromkring ska Sabres fatta beslut om den där 22-årige gotlänningen är något att ha.

Det kanske är ett snabbt och busenkelt beslut.

Eller inte.

På något sätt känns Johan Larsson lite för bra för att komma hem redan, men en dag kanske det är dags (det kan förstås vara mitt under nästa säsong också), och då är väl både Lechtaler och Rönnberg är kvar och vill vinna kampen mot Brynäs.

Så bra då att pappa Larsson sprang Göteborgsvarvet, så parterna fick till en träff …

***

För Frölunda handlar det att ha många puckar i luften, och jag är säkert på att Christian Lechtaler har flera namn i sin lilla bok.

Eller … vem fasen har böcker längre?

I sin lilla laptop?

I sin lilla iPad?

Johan Sundström tror jag fortfarande är rätt nära Frölunda, i alla fall hörde jag att han var det, och nog fasen skulle hans karriär, klart mer än Larssons, vara i behov av en nytändning.

Det skulle kunna hända något snart här, även om Sundström likt Johan Larsson är så kallad restricted free agent och inte kan få något ”qualifying offer” förrän efter det att säsongen är över.

Men Johan får kanske en hint?