Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer
Snacka med Leman

Görtz lämnar också Frölunda

Tidigare på onsdagen blev det klart att Erik Karlsson, kontrakterad av Carolina Hurricanes, lämnar Frölunda för att testa på livet i Nordamerika.

Nu hör jag att Max Görtz, 22, fattat samma beslut.

Max, som tillhör Nashville Predators, kommer att åka över med målsättningen att ta en plats i NHL.

Gör han inte det finns det en möjlighet att skåningen kan tänkas spela SHL- istället för AHL-hockey, om han och Nashville skulle enas om att det är det bästa alternativet.

Men Frölunda måste nu räkna bort Max Görtz från det framtida lagbygget.

Till skillnad från Erik Karlsson, som aldrig fick något riktigt förtroende den här säsongen och heller aldrig övertygade, lämnar Görtz ett hål efter sig.

Även jag fortfarande tycker han måste bli mycket jämnare, att han borde kunna få ut mer av sin kapacitet, så gjorde han 28 poäng och var i sina bästa stunder ett hot med sitt skott och sitt driv.

Det behöver Frölunda ersätta.

Säkert finns spelare på marknaden som sportchefen Christian Lechtaler har på radarn, men jag hade gärna sett att 18-årige Kevin Elgestål fått sina chanser att övertyga på försäsongen.

”Rightare”, rivig, aggressiv, bra skott, bra driv, går på mål. Just nu är Elgestål i Washington Capitals farmarlag Hershey Bears, men tanken är att han ska göra minst en säsong till i Frölunda.

Vintern blev lite förstörd, delvis av personliga orsaker.

Nästa säsong kanske kan bli betydligt roligare?

***

Om ni missade, har en krönika ute om Mikael Wikstrands flytt till Färjestad. Finns att läsa om ni klickar på bilden.

Skärmavbild 2015-04-15 kl. 23.10.52