Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer
Snacka med Leman

Gerzics IFK-kritik förvånar mig

Nordin Gerzics tuffa kritik mot IFK Göteborg i en C More-intervju som ska sändas i dag förvånar mig.

Nordin som förresten ska medverka i Bebbens hörna hos Mikael Vikla just före avspark i dag, hur blir det, hur reagerar de blåvita fansen?

Nordin (som inte får spela för Örebro mot IFK på grund av låneavtalet) säger till C More, enligt aftonbladet.se: IFK spelar en fotboll som inte passar mig. Inget fel på den fotbollen, men man är inte alls involverad i spelet. Det är inte så jävla kul att spela om man har fem bollkontakter på 90 minuter.”

Jag kan förstå Nordin till viss del, fast egentligen inte. För när Nordin kom, hyllad av sådana som jag, var det ju till ett lag som kallades Real Göteborg, ett som verkligen försökte spela en bolltrillarfotboll men som snabbt havererade – och då, först då, fick Mikael Stahre lägga om kurs och köra en back to basic-fotboll.

Nordin kom skadad, hade svårt med självförtroendet, men fick chansen som jag ser det. Tog den dock inte.

Jämför gärna med en spelare som Pontus Farnerud, en som säkert hatar långbollstjongande lika mycket som Gerzic, men Farnerud förmådde (när han var hel) sticka ut och glänsa ändå.

Lätt att skylla på andra, men jag tycker faktiskt Nordin Gerzic har ett eget ansvar här.

Dessutom kommer ju kritiken lite konstigt i tiden, just efter Geflematchen där IFK Göteborg hade ett rörligare och bättre passningsspel än under samtliga sina tidigare allsvenska matcher sammantaget.

Nå, Gerzics uttalande är kanske ryckt ur sitt sammanhang, vad vet jag? Och det gläder mig om han lyckas hemma i Örebro, det är en skön fotbollsspelare som har goda inneboende kvalitéer. Jag minns honom dessutom som en väldigt bra lagspelare, en som inte gnällde över lite speltid, som alltid var snabb med att tacka fansen och som gärna var ute på Twitter och på ett positivt sätt snackade om IFK Göteborg.

Just därför blev jag lite förvånad när jag läste om Nordins uttalanden i C More.

***

Det här är en bra GT-story om en beundransvärd spelare: Emil Salomonsson. Läs gärna.

***

Lätt att snacka upp IFK Göteborg–Örebro. IFK behöver visa att det lovande 4–5–1-spelet mot Gefle inte var någon tillfällighet, dessutom ska det helst generera ännu fler målchanser – och bättre effektivitet.

Lite lustigt är detta: både John Alvbåge (IFK) och Oscar Jansson (Örebro) är borta för underarmsbrott, reservmålisen i Örebro är Ludwig Bergström, han som IFK ville skulle backa upp Marcus Sandberg.

***

Blåvitt i eftermiddag, kanske lite Premier League via datorn först, och i morgon … oj, Gais–Sirius, snacka om match där Gais verkligen behöver tre poäng.

Hur har veckan varit, vilka spelare sitter löst i startelvan, vilket förtroende finns för tränaren Thomas Askebrand om det blir en fjärde förlust i rad, vad händer då i den klubb som var tippad att i alla fall nosa på platserna som bär till allsvenskan?

Jag ser redan fram emot måndagskvällen.

***

I dag ska också…
## … Kopparbergs/Göteborg möta serieledande nykomlingen Eskilstuna på bortaplan. Grymt kul om Sara Lindén & Co kunde leverera ett riktigt styrkebevis.
## … Elfsborg – med skadeproblem – försöka göra vad IFK Göteborg inte mäktade med, besegra Gefle på Strömvallen. Säker på att Klas Ingesson haft ett finger med i Janne Mians laguttagning den här gången.
## … Öis se till att hålla segersviten intakt via ännu en trepoängare i söderettan, nu hemma mot Kristianstad. Blir det Johan Hedman som visar vägen igen?

***

Hattrick av Tobias Hysén borta i Kina. Kul att se vilken klass han håller, ”Tobbe”.