Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer
Snacka med Leman

Onda blåvita baklår – bara en slump?

Jag kan inte släppa det här med IFK Göteborg och alla lårskador. Har varit på det förut, och tanken slog mig igen efter att Lasse Vibes dom (borta en månad) slagits fast.

Känslan: har inte IFK Göteborg väldigt många skador på baklår (hamstring) jämfört med andra lag? Eller är det bara att man glömmer snabbare när det handlar om lag man inte följer lika intensivt?

Svaret har jag inte. Men känslan är stark, att efter korsbandsepidemin så vidtog en baklårsdito.

Jag stämde av läget nere i Skåne med min fyndige Kvällsposten-kollega Mattias Larsson, och han mejlade:

”I HIF är det väl bara Loret… Göteborgsskämt å sido så har Rosenberg haft en liten känning i baksidan under våren annars tror jag inte att MFF hade något sådant under fjolåret heller. HIF tror jag Christoffer Andersson hade lårproblem i fjol, men att that’s it. Tränar IFK för hårt?”

Man kan onekligen undra. För hårt? För länge? För lite? Eller är allt bara en slump? Missar jag en herrans massa skador i andra klubbar? Kan så vara, jag ger mig inte alls ut för att ha gjort någon vetenskaplig undersökning här.

Men ur skallen tar jag:

Tobias Hysén – helvetiska lårproblem innan GIH-professorn Carl Askling fick ordning på dessa och räddade Hyséns karriär för några år sedan. Lasse Vibe nu, Joel Allansson två gånger om tidigare i år. I fjol Mattias Bjärsmyr, Kjetil Waehler, Mikael Dyrestam, Daniel Sobralense, och minns jag inte fel har även Philip Haglund haft besvär.

Säkert glömmer jag någon eller några, så frågan känns relevant:

Är det jag som är ute och cyklar – eller är det IFK Göteborg?