Personuppgiftspolicy

Vi vill informera dig om vår policy som beskriver hur vi behandlar personuppgifter och cookies.

Läs mer

Haglund gick för fullt, men Allansson fick ont

Härlanda Park, sista träningen för IFK Göteborg innan tävlingssäsongen 2014 drar igång (Värnamo, cupen, lördag, 16.00), och tränaren Mikael Stahre var på ett strålande humör.

Det var nästan Norlingskt när Stahre beskrev sin tredje blåvita försäsong i termer som att den där första förälskelsen är över, det blev ännu djupare strax efteråt, och jag är inte säker … men det lät på Bladet-Wagner som han skulle använda relationsexpert Stahre och dennes snack när han kom hem till sin fru på kvällen.

Så fängslande var det på Härlanda denna kyliga fredagsförmiddag, alltså.

Och kanske var Stahre på extra gott humör för att jag just tagit upp det här ämnet: Philip Haglund. Stahre hade fått se den viktige mittfältaren gå för fullt, foten tycktes hålla, och det var givetvis ett glädjebesked. ”Vi var riktigt oroliga så sent som i tisdags/onsdags. Riktigt oroliga”, underströk Stahre.

Philip startar inte mot Värnamo, någon måtta får det förstås vara, men han är med i matchen igen, fotskadan verkar (peppar, peppar) vara under kontroll, och allt hade varit glatt och muntert om inte stackars Joel Allansson stått bredvid med lindat lår.

Joel, med dubbla höftoperationer bakom sig, berättade att det dragit till lite i baksidan på sista uppvärmningsövningen, att det stramat, och att han gick av därför. Nu, med låret lindat, kändes det okej, men … ah, jag hoppas verkligen det inte är någon fara.

Jag gillar ju den här lille liraren. Vill att han ska få vara hel, få vettigt med speltid, kunna utvecklas. Huruvida IFK Göteborg, just nu, med den konkurrens som råder, är rätt plats återstår att se – men framför allt måste Joel få vara skadefri. Tummar hålls för detta.

Dubbla fotfel; Gustav Engvall och Jakob Johansson fick båda smällar mot fötterna på fredagsträningen. Men det var nog ingen fara med någon av dem.

Annars var det en märklig syn i slutet av träningen. Där stod Allansson med sitt onda lår, Gustav Engvall linkade av efter en rejäl smäll från Kjetil Waehler, och Jakob Johansson haltade också.

Båda hade ont i fötterna, ni ser det själva på bilden här bredvid, men det verkade inte vara någon större fara. Tack och lov …  Men det såg lite oroligt ut ett tag där. Engvall var down and out ett bra tag.  Kjetil Waehler tar inga fångar.

***

Så här tränade ”A-laget”, förväntad uppställning mot Värnamo:

John Alvbåge – Adam Johansson, Mattias Bjärsmyr, Kjetil Waehler, Ludwig Augustinsson – Martin Smedberg Dalence, Jakob Johansson, Nordin Gerzic, Sam Larsson – Robin Söder, Lasse Vibe.

Intressant här: Gerzic får verkligen chansen visa att han ska spela, och Micke Stahre talade gott om honom. Vore roligt om Nordin fick till det.

***

Häcken–Öis (12), sedan Blåvitt–Värnamo (16), men ingen Leman på Valhalla i morgon lördag. Jag litar på er läsare och kloka GT-kolleger för fotbollsinfo. Själv sitter jag i en bil på väg ner till Växjö där Frölunda lirar toppmatch i SHL.

***

Tog ett litet snack med Sam Larsson efter fredagens blåvita träning. Kommer senare i eftermiddag, eller senast i morgon bitti, så ni har något att ladda upp med.

***

Hoppas Derby har bättre koll på det här med utbildningsersättning. Vore kul om Mikael Dyrestam fick spela fotboll snart.