Personuppgiftspolicy

Vi vill informera dig om vår policy som beskriver hur vi behandlar personuppgifter och cookies.

Läs mer

Ett sötsurt besked för blåvita fans

Fick ett tips i går lördag som jag twittrade ut: Tobias Hysén har bestämt sig för Shanghai och skriver på. Det visade sig stämma rätt bra. Tydligen var Tobbe med vänner ute i lördagsnatten och körde ett sista natten med gänget-rejs, och vi får väl anta att det inte skedde på en Kina-restaurang.

Tids nog får väl Blåvittikonen nog av det asiatiska köket.

Beskedet att Shanghai och Tobias Hysén är överens – klubbarna är det snart också, med all säkerhet – är kanske ett sötsurt sådant för många blåvita fans, om jag får fortsätta med Kinareferenserna.

## Å ena sidan: Tobbe har gjort fantastiska insatser, förtjänar ett tack för det, och inget varar ju för evigt.
## Å den andra: Tobbe har lett laget offensivt nästan ända sedan han kom från Sunderland, hur ska det nu gå, kan han ersättas, ska han ersättas alls, och i så fall av vem?

Jag förstår båda känslorna. Och jag ser med spänning fram emot att ta del av hur Håkan Mild & Co agerar. Det beror förstås en del på hur många miljoner kineserna betalar (nio-tio?), men jag hoppas Mild håller i pengarna till dess att ett riktigt bra alternativ finns.

Det kan vara jobbigt om Robin Söder, Sam Larsson och Gustav Engvall inte riktigt räcker till. Men det är en ännu sämre situation om Blåvitt chansvärvar en gubbe för fem-sex miljoner och denne inte slår väl ut. Lex Pär Ericsson, någon?

Alltså: våga ha tålamod, Håkan. Det är mitt råd, i den mån någon är intresserad.

Om jag tror att IFK:s sportchef agerar? Ja, på något sätt. Säg att Hysén genererar nio miljoner, plus tre i sparad lön, det ger ändå vissa trevliga muskler som säkert vill flexas. Men som jag skrivit tidigare är det inte en enda spelare som ska ersätta Tobias Hysén, inte rakt av. Däremot kan ett bra nyförvärv vara en del i det pussel som förhoppningsvis ger IFK Göteborg en bredare, mer utvecklad offensiv, ett bättre och rörligare anfallsspel.

***

Jonas Bjurström hamnade alltså i Trollhättan? Lite synd eftersom jag hoppats få se honom i 031-trakterna. Men dealen är säkert bra för Jonas som har fina kvalitéer när han är hel.

***

Förresten: när kommer beskedet att Mikael Dyrestam drar, eller … gör han det? Jag fattar en ung killes lust att testa vingarna, men om han inte har ett riktigt bra alternativ, jag tror det hade varit bra då med ett år till i IFK Göteborg. Men visst, Dyrestam ska känna att han får spela också, och får han det? Jag hade gärna sett honom konkurrera fullt ut som mittback, men hade Håkan Mild och Micke Stahre  det?