Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer
Snacka med Leman

Formsvacka okej, men var fanns Blåvitts desperation?

Blåvita supportrars buande på slutsignalen sa det mesta.
0–0 mot Öster (som mycket väl kunde varit 0-1!) var helt enkelt sensationellt uselt.
Ingen vill löpa.
Ingen ville ta ansvar.
Ingen ville ryta till.
Ingen ville ha bollen.
… och när någon blåvit väl hade bollen behandlades den alldeles för dåligt. Micke Stahres gäng klarade inte ens att spela chansartad inläggsfotboll förrän när det närmade sig övertid.
Jag köper en svag prestation. IFK Göteborg är inte bra nog att konstant spela toppfotboll, det är inget allsvenskt lag, och att IFK just nu är i en formsvacka är inget att skämmas för.
Sådant händer.
Men – var fanns viljan, vad fanns passionen, var fanns desperationen?
Det såg ut som om Blåvitt var ett mittenlag, helt utan något att spela om, och jag är verkligen en smula förundrad över detta.
Varför?
Felpass, missade nickar, missade chanser – det händer.
Men bristen på geist, att det såg så blasé ut, eller kanske ska man kalla det osäkert … alldeles oavsett, det var förvånande.
IFK skapade knappt en målchans. Bästa läget kom djupt in på övertid när Joakim Wulff räddade Hannes Stillers närskott.
Men så dags – det ska vi inte glömma – hade Pablo Pinones Arce haft matchens hetaste chans (skott i ryggen på Mattias Bjärsmyr), och tidigt i matchen hade Pablo PA en boll i ribbans överkant.
Nå, Helsingborg fick stryk, det var bra, bra för IFK:s dröm om topp 3.
Men snart är det verkligen dags för Blåvitt att göra något av egen kraft.
Lasse Vibe måste vakna, Jakob Johansson leda, Pontus Farnerud göra mer, Sam Larsson stampa lite mindre på bollen+spela snabbare, och Robin Söder hitta lite av sommarens flyt.
Och Mikael Dyrestam, ja – han får gärna ta tag i saker själv när ingen annan gör det. Kapaciteten finns ju. Och även försvarare får ta initiativ.
Ni har en vecka på er, grabbar.
Nu laddar vi för Albornoz vs Albornoz, och hoppas att Häcken fortsätter avsluta säsongen bra, i dag borta mot Elfsborg.
***
Tobias Hysén?  Visst saknas allsvenskans vassaste forward, men det är alldeles för enkelt att skylla IFK Göteborgs svaga insats på detta.
***
Betygen, IFK Göteborg: Alvbåge 2; Salomonsson 2, Bjärsmyr 2, Jonsson 2, Dyrestam 2; Vibe 2, Johansson 2, Haglund 2, Farnerud 2; Söder 1, Larsson 2 (Bojanic 69, 1).