Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer
Snacka med Leman

Om tveksamt hyllande och blåvita problem

Hemma igen – tack till er som hållit mig uppdaterad på Twitter.
Några tankar så här direkt efter första uppvaknandet i egen säng:
1. När IFK Göteborg värvade Lasse Vibe – en dansk utan landslagsmeriter – skrev jag att det var ett rejält underkännande av Daniel Sobralense– och Nordin Gerzic-värvningarna.
Vad ska man då säga nu när IFK vill betala för Östers jättetalang Darijan Bojanic och dessutom slänga in Sobralense som delbetalning?
Herregud, ”Sobra” börjar kännas som en Martin Crossa eller något liknande.
Nå, det blir fel ibland.
Fråga mig, jag har en hel del erfarenhet där.
Håkan Mild ska ha kritik för värvningar som kanske inte varit genomtänkta, men han ska förstås inte ha kritik för att han försöker rätta till det.
Frågan är bara vad Öster säger?
Vill den gängen verkligen ha en brasse med sköra lår (skadad igen, ser jag) och som presterat väldigt lite även som hel.
2. Blåvitt–Helsingborg i kväll, och en ljuspunkt för det halta och lytta blåvita laget är att HIF drabbats av en grymt tung långtidsskada på May Mahlangu. Usch, det var trist.
Men IFK har egna problem, om inte man ska lita på att danske Lasse Vibe kan komma in, lyfta en klass och bli en offensiv motor är det en haltande Pontus Farnerud eller en ung och långt ifrån vårens form varande Sam Larsson som ska hitta på saker.
… om det inte ska slås långt på Robin Söder eller Tobias Hysén.
Allt detta när lagets klart viktigaste spelare, han som skänker trygghet mer än någon annan, fortfarande är skadad.
Nja, jag har ingen god IFK-känsla för hösten.
Och då har jag aldrig varit så naiv att jag trott på SM-guld, utan mer haft förhoppningar om topp 3, topp 4.
För övrigt syftar jag givetvis på Mattias Bjärsmyr.
3. Redan efter Sveriges EM-premiär skrev jag om gullandet med det svenska damlandslaget som kom undan två straffmissar och nerver utanpå tröjorna som herrlandslaget aldrig gjort.
Nej, det är inte jämställdhet.
Det är nedvärderande gullande.
Av det lilla jag hunnit läsa förstår jag att laget ska ”hyllas” i dag i samband med EM-finalen.
Det förstår jag inte.
En tredjeplats är helt okej, det är bra gjort, resultaten ungefär de förväntade, inget att gnälla om, tjejerna behöver verkligen inte skämmas.
Men efter sådant hyllas man inte.
Istället bör krav ställas på att man ska bli ännu bättre till nästa gång.
Så tror jag Pia Sundhage resonerar. Den känslan har jag fått när jag lyssnat på henne.
Ni som varit hemma när jag solat i Turkiet får gärna berätta mer.
4. Fantastiskt att de kunde bli ombytta roller när Gais mötte Sundsvall på hemmaplan. Den här gången tappade alltså Gais segern på övertid. De matcherna hade jag verkligen velat se.
Gais känns fortfarande mycket spännande i min bok. Det gläder mig.
5. Var det verkligen någon som trodde att PSG-Real skulle bli en bra MATCH? Läser att folk klagade efteråt. Herregud, vad hade ni väntat er? Det var ju cirkus. Lite som sådan där brottning i USA. Make-believe.
6. Öis–Hammarby, i morgon måndag, va? Åh, så Öis skulle behöva en framgång. Och av vad jag sett av Hammarby känns det inte omöjligt.