Skivbolagsbloggen

bra musik makes the world go round

Förra veckan försvann snabbare än jag hann säga ”fan, det är nog dags att skriva ett nytt blogginlägg”. Som tidigare påpekats har jag inte mycket att skylla på heller, så jag struntar i det och kastar mig raskt över lite ny bra musik som dykt upp på sistone.

Eftersom jag är fri att helt hämningslöst göra reklam för mina egna signingar kan vi börja med Invasionen: www.invasionen.com/downloads – Dennis Lyxzén bytte namn på sitt Lost Patrol, bytte språk på texterna och hittade hem bättre än på länge. Får Aldrig Tro har precis börjat spelas på P3, och plattan är helt lysande.

Å andra sidan, om ni gillar Dreamboy, vilket ni borde göra om ni:
a) är friska
b) har någon form av musiksmak
c) har fungerande hörsel
och även gillar, säg, Olle Ljungström (vilket ni borde göra enligt principen ovan), så kolla för all del in Ludwig Bell, till vardags sångare i Dreamboy. Nu aktuell med nyupplagd Myspace-sida. www.myspace.com/ludwigbell
Har man en textrad som ”och du är glad… det ser jag på din statusrad” förtjänar man evig framgång, lycka och nobelpriset i litteratur.

Gillar man å andra sidan Kate Bush och Lykke Li (gärna i kombination) bör man definitivt inte missa Noonie Bao’s Myspace-sida. Enligt ihärdiga källor (OK, hennes förläggare Johnny Tennander) börjar det röra på sig rejält för Noonie Bao, och det är inget annat än välförtjänt om ni frågar mig.
www.myspace.com/nooniebao

Har nämnt de tidigare här, men för er som känner att gamla Metallica, Megadeth och Kreator var de enda som kunde skapa vettig musik, och att Martin Westerstrand fått stå som ensam ”hårdrockstexter-på-svenska”-killen för länge, så är Zombiekrig något som MÅSTE upplevas. www.myspace.com/zombiekrig
Favoritlåt? Varför inte ”Dö För Fan” eller hiten ”Håll Käften, Ge Mig Dina Pengar” (förmodligen direkt länkad till bandets merch-sida).

Upptäck och fall i kärlek.