Skivbolagsbloggen

Kom igen Lyxzén!

Well, då var det dags – den första signingen på Sony för min del blir… Invasionen! Dennis Lyxzéns första svenska platta och det låter helt fantastiskt bra om ni frågar mig (vilket ni gör, vare sig ni vill eller inte eftersom ni läser den här bloggen).

Min första signing på Stockholm Records var The Facer, och även de var från Umeå. Det verkar som Sverige har tre bra städer för leverans av musik: Göteborg, Umeå och – i viss mån – Växjö. Nu vet jag att alla ni som tycker att Karlstad rockar, eller att Malmö har de fetaste beatsen kommer bli upprörda (OK, kanske inte mer upprörda än ett höjt ögonbryn och en stilla tanke om ”den dumma stockholmaren har inte en susning – som vanligt”), men faktum kvarstår: det är nåt med dricksvattnet i Umeå som producerar ovanligt många bra band.

Och, Invasionen är ett av de senaste att komma därifrån. Första singeln heter Får Aldrig Tro, och den är väl på en P3-station nära dig snabbare än du tror. Om du undrar hur de är live kan du antingen hoppas på att du var på Cirkus igår med Moneybrother, där Invasionen öppnade, eller gå och kolla in turnén ”Handen på hjärtat” i November, där de spelar runt hela landet.

Så – jag är grymt taggad, och det känns fantastiskt bra so far!

För övrigt spenderades kvällen på Kägelbanan där Amanda Jenssen spelade några låtar från skivan som släpptes idag. Har aldrig sett så många människor så kollektivt förvånade (yours truly inkluderad) över hur j ä v l a bra en showcase-spelning kan vara. Tight, stenhårt och med blås, kontrabas och en Polyphonic Spree-stor kör på en låt.
Riktigt, riktigt imponerande.