Skivbolagsbloggen

the noble art of våningsbyte

Dåså – äntligen har vi flyttat upp till sjätte våningen i Garnisonen. Hade det funnits en bostadsannons som beskrev våra nya kontor hade den gått i stil med ”charmig vindsvåning med synliga takbjälkar och utsikt över östermalms vackraste kvarter”. Jag ägnade lite för mycket tid att jaga rätt på en kartong som jag noggrannt packat i onsdags för att lätt komma åt allt jag behövde direkt. Efter att ha jagat flyttkillar, it-avdelningen (som håller i flytten), och i princip alla mina arbetskamrater hittade jag den precis där den skulle stå. Jag sa så klart att den stod ”runt hörnet” men… nej.
Nu är jag installerad, och har provat stereon på irriterande hög nivå för mina grannar, men det är å andra sidan halva vitsen med att ha mitt jobb.

Dagen ägnades annars åt ringande (Tomas Jernberg, manager åt Dead by april och jag ringde varandra minst sex gånger idag. Något slags rekord), mailande och skissande på marknadsplaner för ”fas 2”. Man delar in albums livscykler i ”faser” och när skivan är släppt och man börjar arbeta med nästa singel så kallar man det ”fas 2”. Gillar man marknadsföring (vilket jag gör) så låter ”vi går in i fas 2” mycket bättre än ”jag tror fan det är dags för nästa singel nu.” Även om, i ärlighetens namn, de båda resulterar i samma utfall.

Tive (känd från, tja, igår) dök över på kvällen och tog ett par glas vin, och vi skissade på planeringen för nästa singel (okejrå, fas 3) med In Flames som blir ”Delight and Angers”. Videon blir makalöst snygg och är inspelad i Göteborg i höstas. Var ni på Liseberg och stod långt fram finns en viss risk att ni är med i videon helt enkelt.

Dagens myspace-tips går till Linköpingsbandet Dynamo 77. Har ni också vaknat en morgon och tänkt ”hur skulle det låta om ett svenskt band lät som Embrace och Snow Patrol?”. Här är svaret: www.myspace.com/dynamo77sweden
Kolla in Go och Let Summer Guide You Home, så förstår ni vad jag menar.