Skivbolagsbloggen

Fredag

Det HADE varit enkelt att kalla dagens inlägg ”Friday I’m in love” eller ”fredag hela veckan”, men som den pragmatiskt hållne bloggare jag ändå är fick rubriken bli så.


Gårdagen präglades av ett gäng möten – började med A&R-möte med Peo och Peter, som också är A&R-människor på Universal. Peo har en historia som knäcker vem som helst. Alla som har signat Electric Boys, Dive och dessutom Angel (ni vet – ”sommaren i city, 1990… kommer du ihåg den”) räcker upp en hand nu. Nä, tänkte väl. Peo har just signat Thåström för nya skivan, som är helt brutalt, knäckande bra. Jag ska sluta göra reklam för våra skivor nu, men… den ÄR helt enorm. Peter, vår ”manliga singer-songwriter”-kung, är A&R åt Lasse Winnerbäck och har signat Tomas Andersson-Wij och nu Simon Norrsveden.


HURSOM, vi satt och stötte och blötte, därefter dök Ola Joyce upp för att gå igenom lite av låtarna de arbetar med i studion. Innan jag hann ta ett andetag kom Hansi Friberg och Sara förbi för att spela upp lite nya grejer.


Självklart var fotografen i mig på lunch just då, så det blev inga bilder. Vare sig på A&R-mötet, på Ola eller Hansi och Sara. DÄREMOT fick jag till en jävligt snygg bild på mitt skrivbord. Efter alla gig / krogbilder tänkte jag visa the dirt – sanningen bakom allt, och det ser ut ungefär så här:Notera nödvändig utrustning för a&r-personal: 


– en CD-skiva utan fordral


– en tom kaffekopp


– ett ohämtat rek.brev


(ja, jag har städat skrivbordet. ok?)