Skivbolagsbloggen

babyelefanter

Carolina Ramqvist skrev för några år sedan (ok, MÅNGA år sedan. Jag är gammal. Jag vet. OK?) en krönika om U2, som gick ut på att de redan när de var ett litet band hade stadiumrock-ådran i sig. Hennes linje var ”rockelefanterna föds inte som indie-band, de föds som baby-elefanter”.
Ikväll påmindes jag och tänkte lite på det citatet. Jag blev inbjuden till ett showcase med Daniel Kadawatha, och det finns ett par grymma låtar. Han nämnde från scenen att det var hans/deras första spelning, men det kändes redan som han domderade en scen med 20.000 besökare.

Han är från skaraborg tror jag – iallafall har jag aldrig hört så många O-baren-besökare på Stureplan vråla unisont till svar på frågan ”finns det några från Skaraborg här?”. Tyvärr var det, till skillnad från spelningen i fredags, uselt ljud. Var är 2 miljoner-kronors missilförsvarsanläggningen på Strand när man behöver det?

På väg in till spelningen mötte jag Johnny Tennander från EMI Publishing, och Henrik Edenhed (som ni vet producerar Dead By April) och vi hann ta ett snack över en öl innan spelningen började. Johnny är en otroligt bra förläggare med bra flyt, som till stor del kan tillskrivas ett brutalt starkt A&R-öra hos herr Tennander. Han förlägger bl.a Peter, Bjorn & John, Adiam Dymott och Anna Ternheim. En bild på de två kommer imorgon, när jag åter har en kabel som kan koppla ihop min mobil med en dator. Har ägnat en bra stund – ok, en alldeles FÖR lång stund – med att försöka maila/mms:a/sms:a mina bilder från mobilen till min dator.
Funkar det? Don’t think so.

Lämnade O-baren och tog mig till Salongen på F12 (restaurang Fredsgatan 12 för alla er som inte har koll – dvs, jag själv innan jag Googlade F12 när jag fick inbjudan) där Sahara Hotnights hade en liten kväll för att fira nya coverplattan Sparks. Jag och Anders gjorde ett samarbetsavtal med bandet och deras egna etikett Stand By Your Band inför förra skivan, och det är kul att se hur bra fart de fått med både etiketten (som kontrakterar egna band nu) och deras egna nya platta som låter grymt bra. Pratade en stund med Hansi Friberg, som är bandets manager, och en fantastiskt rolig människa på alla vis. Hann också växla några ord med Pär Stavborg, Sugarplum Fairys manager, Jonas Wikström på Universal Publishing och Jamie som representerar Murlyn management i UK över ett par glas vin innan jag for hem.
När mobilen och datorn pratar igen kanske en bild härifrån dyker upp också.

Övervägde att försöka ta mig förbi Peter, Bjorn & Johns spelning på Strand, men insåg att jag inte skulle hinna på långa vägar. Jag får ta det nästa gång helt enkelt.

Dagens myspace-tips är Daniel Kadawatha. Kolla in Agape, och se om inte det är en jättehit i era öron också? www.myspace.com/danielkadawatha

Postskript: Hrm. Har lyssnat på den ett par gånger till nu. Låten är ju tamigfan magnifik.