Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer
Henrik Sjöberg

Draftades av NHL-klubben – nu återvänder han till finalisterna

Lindbäck gjorde NHL-debut i Nashville 2010. Photo: Gerry Broome
Lindbäck gjorde NHL-debut i Nashville 2010. Photo: Gerry Broome

Anders Lindbäck var hem och vände den här säsongen och i slutskedet var burväktaren den största anledningen till att Rögle BK säkrade det nya SHL-kontraktet. För en tid sedan stod det dock klart att sejouren i Europa stannar vid ett år.
Lindbäck nobbade en rad erbjudanden från klubbar i Europa och här är anledningen:
SportExpressen kan avslöja att den 29-årige målvakten är klar för Stanley Cup-finalisterna Nashville Predators.

En organisation som givetvis har stenkoll på svensken. Nashville draftade nämligen Lindbäck i sjunde rundan 2008 som den 207:a totalt.
10/11 och 11/12 var Lindbäck backup till finländaren Pekka Rinne och han imponerade så pass mycket i den rollen under sina två första år i NHL att Tampa Bay Lightning sedan valde att satsa på Lindbäck i målvaktspar med Ben Bishop.

Det blev totalt sex år i världens bästa liga innan han kom hem i vintras. Nu får han en ny chans att ta sig tillbaka till NHL.
Nashville har Pekka Rinne på kontrakt över säsongen 2018-2019 och 22-årige Juuse Saros i ytterligare en säsong.

Snart kommer kontraktet med Lindbäck att offentligöras. Det mest troliga i det här läget är antagligen att Lindbäck kommer att få inleda med att visa upp sig på allvar i AHL och Nashvilles farmarlag Milwaukee Amirals.