Henrik Sjöberg

Lindbäck nobbar flera SHL-bud – återvänder till Nordamerika

Lindbäck är stark längs sargerna. Foto: Carl Sandin /BILDBYRÅN
Lindbäck är stark längs sargerna. Foto: Carl Sandin /BILDBYRÅN

Anders Lindbäck startade fjolårssäsongen med att slåss om en plats i både New Jersey Devils och LA Kings. Svensken lyckades inte fixa ett nytt kontrakt i NHL den gången utan återvände hem efter sex säsonger i USA och det blev till slut spel i Rögle efter att ha avvaktat och väntat under några månader i höstas.

En värvning av Anders ”Masken” Carlsson som hamnar högt bland förra säsongens bästa värvningar i SHL. Keepern gav Rögle en helt annan trygghet och hade han värvats in 10 matcher tidigare så hade säkert laget klarat av att hota Örebro på säker mark ovanför i tabellen.
Nu blev det i stället en kvalserie i bäst av sju matcher mot Karlskoga, som Rögle städade av ganska enkelt och Lindbäcks spel var en stor avgörande faktor till det. 1,64 insläppta mål per match och 93,5 i räddningsprocent över fyra matcher.

Rögle kunde ganska enkelt fixa det nya kontraktet och sedan dess har man försökt att förlänga kontraktet med Lindbäck – samtidigt som flera konkurrerande klubbar i SHL försökt värva honom. Brynäs och Örebro är två av dem.

Men Lindbäck kommer inte att spela i SHL nästa säsong, det blir bara ett år i Sverige den här gången. Enligt uppgifter till Sporten väntar en ny flytt tillbaka till Nordamerika och Lindbäck kommer att skriva på för en NHL-organisation inom den närmaste tiden.

Sätra-produkten draftades av Nashville och det var där han inledde sin NHL-karriär. Lindbäck har sedan spelat för Tampa Bay, Dallas, Buffalo och senast Arizona och nu får han en ny möjlighet på andra sidan atlanten.