Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer
Henrik Sjöberg

Lindbäck nobbar flera SHL-bud – återvänder till Nordamerika

Lindbäck är stark längs sargerna. Foto: Carl Sandin /BILDBYRÅN
Lindbäck är stark längs sargerna. Foto: Carl Sandin /BILDBYRÅN

Anders Lindbäck startade fjolårssäsongen med att slåss om en plats i både New Jersey Devils och LA Kings. Svensken lyckades inte fixa ett nytt kontrakt i NHL den gången utan återvände hem efter sex säsonger i USA och det blev till slut spel i Rögle efter att ha avvaktat och väntat under några månader i höstas.

En värvning av Anders ”Masken” Carlsson som hamnar högt bland förra säsongens bästa värvningar i SHL. Keepern gav Rögle en helt annan trygghet och hade han värvats in 10 matcher tidigare så hade säkert laget klarat av att hota Örebro på säker mark ovanför i tabellen.
Nu blev det i stället en kvalserie i bäst av sju matcher mot Karlskoga, som Rögle städade av ganska enkelt och Lindbäcks spel var en stor avgörande faktor till det. 1,64 insläppta mål per match och 93,5 i räddningsprocent över fyra matcher.

Rögle kunde ganska enkelt fixa det nya kontraktet och sedan dess har man försökt att förlänga kontraktet med Lindbäck – samtidigt som flera konkurrerande klubbar i SHL försökt värva honom. Brynäs och Örebro är två av dem.

Men Lindbäck kommer inte att spela i SHL nästa säsong, det blir bara ett år i Sverige den här gången. Enligt uppgifter till Sporten väntar en ny flytt tillbaka till Nordamerika och Lindbäck kommer att skriva på för en NHL-organisation inom den närmaste tiden.

Sätra-produkten draftades av Nashville och det var där han inledde sin NHL-karriär. Lindbäck har sedan spelat för Tampa Bay, Dallas, Buffalo och senast Arizona och nu får han en ny möjlighet på andra sidan atlanten.