Henrik Sjöberg

VM-backen väljer mellan två NHL-klubbar

Holm och Tre Kronor på Sergels Torg. Foto: Johanna Lundberg/ BILDBYRŁN
Holm och Tre Kronor på Sergels Torg. Foto: Johanna Lundberg/ BILDBYRŁN
Philip Holm har en helt makalös säsongen bakom sig. Flytten från Stockholm och Djurgården till Växjö blev en riktig jackpott för 25-åringen. Han sökte efter att ta nästa steg i utvecklingen och det behövdes bara en säsong i ny miljö för att det skulle lossna på allvar.
Att det skulle sluta så här pass bra hade han nog inte kunnat drömma om själv i september förra året.
Holm har varit en dominant back i SHL och han skrapade ihop 21 poäng på 54 matcher, vilket är den klart bästa säsongen om vi bara tittar rent poängmässigt.
NHL-intresset har vuxit under säsongen och avslutningen som innebar ett VM-guld med Tre Kronor har gjort honom ännu hetare i Nordamerika.
Det börjar att närma sig ett beslut när det gäller klubbval inför den kommande säsongen och det är 4-5 NHL-lag som är med i dragkampen om honom.
Toronto har tidigare nämnts som ett av lagen av kanadensiska TSN.

Men enligt uppgifter så är det Chicago Blackhawks och Vancouver Canucks som är de hetaste alternativen som han just nu väljer mellan.
Agenten Tommy Öström medger att NHL-intresset finns men vill inte kommentera Holms framtid mer än så.

Oavsett vilken klubb Holm hamnar i till slut så är det en häftig resa han har att titta tillbaka på från säsongen 2016-2017, samtidigt som Växjö Lakers kommer att tappa ännu en väldigt bra back.
Men sportchefen Henrik Evertsson har visat tidigare att han är skicklig på att lösa såna situationer.