Henrik Sjöberg

Poängkungen jagas av KHL-klubbar – har out i sitt avtal

Foto: Petter Arvidson/ BILDBYRŁN
Foto: Petter Arvidson/ BILDBYRŁN

Bryan Lerg var utan tvekan en av säsongens bättre värvningar i SHL. 20 mål i grundserien i ett av bottenlagen är en imponerande siffra. Han vann interna poängligan i Rögle, slutade på 16:e plats i ligan och bara Brynäsduon Kevin Clark (23), Oskar Lindblom (22) och Växjös Olli Palola (21) gjorde fler mål i vinter i betydligt bättre klubbar.
Lerg har ett kontrakt med Rögle över nästa säsong men det pågår just nu en hel del diskussioner kring hans framtid. 31-åringen har precis som många andra en out i sitt kontrakt som gör det möjligt att bryta för spel i utlandet och SportExpressen kan avslöja att Lerg har två anbud på bordet från KHL-klubbar.
– Det är helt rätt att han har en out för KHL i sitt kontrakt men som han inte valt att utnyttja i det här läget, säger Rögles sportchef Anders ”Masken” Carlsson.

Lergs agent Micke Rosell säger så här om sin klient situation just nu:
– Det är klart att det finns intresse från andra ligor när man skjutit 20 mål i SHL. Det har funnits konkreta saker från KHL, men nu ska vi sätta oss ner med Masken och Rögle och prata. Precis som man alltid utvärderar efter en säsong.

Enligt uppgifter så pågår det också diskussioner mellan parterna om att redan nu förlänga Lergs nuvarande avtal med ytterligare ett år vilket i så fall betyder att klubben kan göra klart med honom över säsongen 18/19.
Det bekräftas av Masken.
– Vi har inte hunnit diskutera så mycket än men jag kan väl säga att den möjligheten har lagts fram från han och hans agents sida. Så är det.
• Hur ser du på att det finns bud från Ryssland?
– När han har en out och gör en sån säsong som han gjort nu när han varit väldigt bra så finns alltid möjligheten att det dyker upp något i en större liga med större pengar. Men han har kontrakt med oss nu och vi hoppas att han ska stanna kvar. Det är både en bra spelare och en bra människa som passar in hos oss, säger Masken.

Lerg tillhörde Colorados organisation när Masken jobbade för klubben som scout så han hade bra koll på vem han la beslag på inför säsongen.
– Ja, honom hade vi björkoll på. Han var där när jag jobbade för Colorado och jag har försökt värva honom tidigare också. Vi är väldigt nöjda med hans säsong.