Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer
Henrik Sjöberg

Hockeynyhet: BIK:s succémålvakt till kvalmotståndarna

Foto: Carl Sandin/ BILDBYRŁN
Foto: Carl Sandin/ BILDBYRŁN

BIK Karlskoga tog sig till kvalserien mot Rögle via segern mot AIK, efter den där dramatiska tredje matchen när Carl Berglund avgjorde på framspelning av Daniel Wessner. Ett riktigt Karlskoga-avgörande rakt igenom.
Några timmar innan nedsläpp i match ett mot AIK avslöjade Mr Madhawk att BIK:s förstemålvakt Andrew Engelage skadad sig och såg ut att missa resten av säsongen.
Karlskoga fick kasta in reserven Emil Kruse – och 22-åringen gjorde stor succé när nog de allra flesta såg det som ett tungt tapp för BIK. Först var Kruse en starkt bidragande orsak till segern mot AIK och storspelet fortsatte i kvalserien mot Rögle.
Visserligen vann SHL-laget fyra raka matcher och säkrade sitt nya kontrakt men Kruses storspel fick förstås upp ögonen på andra klubbar och nu kommer han att göra klart med en SHL-klubb inom kort.

Det komiska i det här är att det är just Rögle BK som är på väg att lägga beslag på Kruse. SportExpressen kan avslöja att förhandlingarna är inne i slutskedet och om inget oväntat händer nu så kommer Kruse att skriva på för Rögle BK inom kort och ta nästa steg i sin karriär i Ängelholm.

– Jag har inga kommenterar till det, utan när vi gör klart med något inför nästa säsong som kommer vi att gå ut och presentera det, säger Rögles sportchef Anders ”Masken” Carlsson.