Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer
Henrik Sjöberg

Hockeynyhet: Rögle värvar från Frölunda

Younan har varit utlånad till Vita Hästen. Foto: Christian …Örnberg/ BILDBYRŁN
Younan har varit utlånad till Vita Hästen. Foto: Christian …Örnberg/ BILDBYRŁN
Rögle fortsätter att bygga sin trupp inför nästa säsong i SHL. I går kunde vi berätta att man inom kort kommer att presentera BIK Karlskogas målvakt Emil Kruse som ett nyförvärv inför 17/18.
Nu kan SportExpressen avslöja att Rögle värvar från Frölunda – i form av 20-årige backen Alexander Younan.
Jönköpingskillen lämnade moderklubben HV 71 för spel i Frölunda inför 15/16, där blev han lagkapten för J20-laget men fick också möjligheten att spela allsvensk hockey för både Oskarshamn och Vita Hästen.
Under hela den här säsongen har han på nytt varit utlånad från Frölunda till Vita Hästen men nu väntar ett kliv uppåt för Younan som har ett J18-VM för Sverige på meritlistan.
Younan är klar för spel i Rögle och kommer precis som Kruse att presenteras av klubben inom den närmaste tiden.

Under sin första säsong som senior fick Younan ihop 17 poäng (5+12) poäng på 45 matcher, bara kanadensaren Jordan Rowley producerade mer på backsidan med sina 19 pinnar.

Söker Rögles sportchef Anders ”Masken” Carlsson men precis som i fallet Kruse igår så lär han inte vilja kommentera något innan klubben går ut officiellt.

Det här kommer att innebära att Rögle nu har sex backar på kontrakt inför nästa säsong. Förutom Younan har man redan bröderna Alen och Almen Bibic, Cade Fairchild, Timothy Liljegren och Kevin Marshall på gällande avtal.