Henrik Sjöberg

Frölundaprofilen klar för Kärpät

Foto: Michael Erichsen/ BILDBYRŁN
Foto: Michael Erichsen/ BILDBYRŁN

Nicklas Lasu har blivit stor profil hemma i Göteborg under sina år i Frölunda. 27-åringen från Mölndal har bara spelat för Frölunda sedan junioråldern, förutom nån sväng på lån till Borås för många år sedan.
Nu när Frölunda kliver in i SM-semifinalserien mot Brynäs så blir det här det sista vi får se av honom i SHL för den här gången.
Tidigare i veckan kom den här artikeln ut angående spelare som är på väg in och ut i den finländska klubben Kärpät. Lasu nämns där som ett namn inför den kommande säsong.
SportExpressen kan berätta att det övergången redan är klar. Lasu lämnar SHL och Frölunda för SM-liiga och Kärpät nästa säsong.
Niklas Olausson spelade för samma klubb den här vintern men är klar för Luleå inför den kommande säsongen. Lasu blir återigen lagkamrat med Mika Pyörälä nästa säsong som spelat för både Timrå och Frölunda i SHL.

Lasu har just nu gjort 424 matcher i SHL och har varit assisterande kapten senaste två åren. Fjolårets guldfest är förstås en höjdpunkt för honom i klubben och nu är han på jakt efter ett andra raka guld innan flyttlasset går till Finland.

UPPDATERING
Fick info på Twitter att Pyörälä ska till Schweiz nästa säsong så det blir ingen återförening för den duon.