Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer
Henrik Sjöberg

”Det är en trygghet och viktigt mellan matcherna”

IMG_1291

Andreas Öhgren har genom åren byggt upp ett imponerande stall med NHL-stjärnor som kör sin fysträning tillsammans med honom. Jag och många andra har skrivit om honom tidigare vid tillfällen och här är ett nedslag från en sommarträning i Segeltorp för snart tre år sedan.

Nu har Öhgren varit på plats i Nordamerika under inledningen av Stanley Cup-slutspelet för att hjälpa sina adepter i Washington Capitals under matchserien mot Toronto – som varit knallhård för Washington än så länge.
Toronto är i ledning med 2–1 i matcher inför nattens fjärde åttondelsfinal.
– Han får våra kroppar att må så bra som möjligt och hela tiden och ger oss de behandlingar som vi behöver, säger Nicklas Bäckström som inleda samarbetet med Öhgren för snart två år sedan.
I samma veva började han hjälpa Marcus Johansson som då hade en hel del problem med ryggen inför den säsongen.
– Jag var över fem gånger under förra året också och ”Mackan” var med hela tiden då. Sen körde han sin första sommar med mig nu senast i somras, säger Öhgren.

3E82C771-

Johansson är nu fri sina ryggproblem och har sin bästa grundserie bakom sig med 58 poäng (24+34) på 82 matcher.
– Det är skönt att ha den tryggheten nu och vi kan slappna av mellan matcherna och göra allt rätt för att vara så redo som vi bara kan vara när det väl är dags för matcherna, säger Johansson.
• Är det många andra i laget som har sina egna fystränare på plats nu?
– Det är väl några andra spelare som har sina tränare här då och då men inte riktigt lika mycket som vi har kört, säger Johansson.
• Hur ser du själv på din säsong i år?
– Det har varit toppar och dalar, blivit en del mål och poäng och vi har ett bra lag som ska försöka visa det här nu i slutspelet också. Det är tuffa matcher nu mot Toronto, säger Johansson.
• William Nylander gjorde ett av målen senast, hur är det att möta honom?
– Han är en skicklig spelare, det har han visat hela året.

IMG_1216

Nu får vi se om Öhgrens stöd kan hjälpa Capitals att ta sig vidare från den första slutspelsomgången.
– Det är en mental stress under ett slutspel och då blir det extra viktigt att vara noga mellan matcherna. Det handlar mest om att se till att spelare är optimalt förberedda inför varje match. Bland annat genom att hela tiden försöker återställa kroppen så mycket det bara går, säger Öhgren.