Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer
Henrik Sjöberg

Christensen: ”Jag har inte spelat bra, har bara mig själv att skylla”

Foto: Stefan Persson/ BILDBYRŁN
Foto: Stefan Persson/ BILDBYRŁN

När Brynäs vann i Jönköping senast tog Kevin Stenlund platsen från Erik Christensen i HV:s förstakedja med Martin Thörnberg och Simon Önerud. Coacherna valde att fortsatta på den linjen och Christensen satt på bänken utan speltid i hela den fjärde finalmatchen.
– Vi formerar det bästa laget som vi trodde skulle vinna. Det låste sig lite i förstakedjan där och vi gjorde förändringen och fortsatte så. Alla vill lira, så är det men vi har bra karaktärer i laget och ingen lägger någon vikt vid det här, säger tränaren Johan Lindbom.

Christensen själv är inte nöjd med sina insatser i senaste matcherna.
– Nej, i det här laget med djupet vi har i laget så måste man förtjäna att få spela. För det mesta har det varit okej i slutspelet men sista matcherna har jag inte varit bra. Speciellt i senaste matchen. Jag har haft svårt att vinna tekningar men försöker samtidigt inte tänka på det så mycket. Vi har bra djup i laget och coacherna måste spela killarna som är bäst för tillfället. Och just nu är det jag som är utanför, säger han.

• Är det svårt att hacka i sig att man inte får vara med och bidra nu när guldet ska delas ut?
– Alla har stolthet i det man gör. Jag har höga förväntningar på mig själv och som sagt en stolthet. Jag har inget att skylla på än mig själv. Jag är arg på mig själv för att jag lät detta hända men samtidigt har jag handskats med värre saker i min karriär. Den här tiden på året har man inte råd att spela som jag gjort och jag får betala för det nu. Jag försöker bara vara positiv, peppa grabbarna och försöka vara redo om jag ska in igen, säger Christensen.