Gå till innehåll

Hoppsan!

Ett tekniskt fel har uppstått. Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa Expressen i ett bättre anpassat format?

Du kan alltid välja vilket format sidan ska visas i, i sajtens sidfot.

Henrik Sjöberg

Victor Ejdsells klubbval

Ejdsell jublar efter 0–2-målet i går mot Rögle. Foto: Anders Bjur/ BILDBYRŁN
Ejdsell jublar efter 0–2-målet i går mot Rögle.Foto: Anders Bjur/ BILDBYRŁN

En av de hetaste spelarna på marknaden är nära att göra klart med sin nya klubb. Hockeyallsvenskans poängkung Victor Ejdsell fick ihop 57 poäng (25+32) 50 matcher i grundserien och nu är han en stor anledning bakom BIK Karlskogas plats i SHL-kvalet mot Rögle.
21-åringen gjorde båda målen på Anders Lindbäck i gårdagens första möte och i takt med framgångarna den här vintern har intresset ökat för honom.
Ett stort antal SHL-klubbar har har försökt värva centerforwarden inför nästa säsong och jakten är på väg att få sitt slut.
Enligt uppgifter så ligger Ejdsell närmast HV 71 och allt talar för att affären snart kommer att vara klar.
– Victor är extremt fokuserad på att ta Bofors till SHL och det är med Bofors han vill spela i SHL. Han vill inte diskutera med varken mig eller någon annan, om sin framtid just nu, i andra termer än så, säger Ejdsells agent Tommy Öström.
Jönköpingslaget är just nu en sylvass kandidat i SM-slutspelet och kan redan i kväll blir klar för semifinalen om man vinner den fjärde raka kvarten mot Färjestad. HV71:s sportchef Johan Hult är på väg att landa en fin förstärkning inför kommande säsongen. Om inget oväntat händer tar Ejdsell nästa steg i karriären i Småland.

•••

Här är lite andra nyheter kring HV71 som MrMadhawk har grävt fram tidigare.

LIAS ANDERSSON ÅTERVÄNDER TILL GÖTEBORG

HV-FÖRVÄRVET KLAR FÖR NY KLUBB

FÄRJESTAD JAGAR HV-FORWARD