Personuppgiftspolicy

Vi vill informera dig om vår policy som beskriver hur vi behandlar personuppgifter och cookies.

Läs mer

Schweiziska klubben jagar Malmöforwarden

Thuresson efter segern mot Växjö i går. Foto: Christian …Rönberg/ BILDBYRŁN
Thuresson efter segern mot Växjö i går. Foto: Christian …Rönberg/ BILDBYRŁN
Malmö är slutspelets succé den här våren och satte punkt för regerande mästarna i går. Snart är säsongen över för Skellefteå eller Frölunda.
Två av tre tunga giganter försvinner i första rundan och det ska bli oerhört kul att se lite andra klubbar göra upp om SM-guldet den här säsongen.
Andreas Thuresson har gjort tre mål och fyra poäng efter åttondelsfinalerna och kvartsfinalserien och han avgjorde match fyra på hemmaplan i övertid.
29-åringen har ett utgående kontrakt med Malmö och även om parterna har börjat pratat med varandra så har Malmö inte lagt fram något konkret anbud.
– Nej, det har vi inte gjort. Det finns inget kontrakt på bordet men sen har vi pratat lite. Men vi har sagt tillsammans med hans agent att vi ska spela klart nu först och det vill ”Thure” också innan han vill tänka på det. Vi har haft en bra dialog om det, säger Malmös sportchef Patrik Sylvegård.
– Det finns intresse från Malmö förstås och jag tror att det finns ett intresse från honom att spela här också, tillägger han.

Enligt uppgifter har det dykt upp intresse för Thuresson utanför Sverige. Säsongen 14/15 spenderade han i KHL och just nu är det två klubbar i Schweiz som följer honom under SM-slutspelet. En av klubbarna är SCL Tigers som slutade 10:a den här säsongen och missade slutspelet i Schweiz.
Klubbarna har även fått chansen att se honom internationellt vid två landslagsturneringar med Tre Kronor i vinter.
– Jag kan inte uttala mig om ”Thure” så just nu utan vill han till Schweiz längre fram så får vi gratulera honom till det, vill han vara där är det rätt och vill han vara i Malmö så är det viktigt för man måste vilja vara här också om man ska spela här, säger Sylvegård.

• Hur pass mer attraktiv blir ni som klubb nu med de sportsliga framgångarna?
– Jag har aldrig uppfattat det som svårt att få hit folk, sen är det förstås så att man vill gå till klubbar som har chansen att vinna. Men Malmö är ett bra ställe att leva på, nära till kontinenten och en stor fin arena och såna här saker nu gör MIF Redhawks mer attraktivt självklart. Vi har ett lag också som är byggt för att gå långt i slutspel med killar som Noah Welch och Erik Forssell. Det är lite äldre spelare som kanske kan vara lite sämre i oktober och jag förstår att det är svårare för en sån spelare att behålla fokus. Men du ser nu vad det betyder att ha killar som varit med. Sen kanske vi måste trycka ner åldern litegrann och det är ju lite av min utmaning, säger Sylvegård.