Hoppsan!

Ett tekniskt fel har uppstått. Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa Expressen i ett bättre anpassat format?

Du kan alltid välja vilket format sidan ska visas i, i sajtens sidfot.

Henrik Sjöberg

Örebro ett av Trkuljas två klubbval

Säsongen tog slut i Nobelhallen för Trkulja och AIK. Foto: Fredrik Karlsson/ BILDBYRŁN
Säsongen tog slut i Nobelhallen för Trkulja och AIK. Foto: Fredrik Karlsson/ BILDBYRŁN

Niklas Johansson är i full gång med att bygga ihop sin trupp inför nästa säsong. I måndags presenterade man AIK:s Jonathan Andersson på ett tvåårskontrakt och i mina ögon är det en suverän värvning. Han såg oerhört spännande ut redan när han kom fram i AIK och nu har det börjat hända ännu mer i hans utvecklingskurva.
Örebro är dessutom i behov av att bygga om sin backsida och skära ner på antalet mindre spelskickliga backar.

Men det kan bli fler Gnagare som väljer samma väg som Andersson. Enligt uppgifter så kommer Daniel Olsson Trkulja att spela i högsta ligan nästa säsong och valet står mellan spel i Örebro och ytterligare en klubb. Ett beslut ska inte dröja allt för länge nu för 26-åringen som tar ytterligare ett intressant steg i sin karriär.

Trkulja tog ingen plats i SHL-truppen 2011 och hamnade i stället i Kallinge/Ronneby där han hade tre framgångsrika år. Inför 14/15 värvade AIK tillbaka ytterforwarden och sedan dess har han gjort 87 poäng (37+50) på 148 matcher över tre säsonger. När AIK jagade en plats i kvalet mot Rögle nu så stod han för 10 poäng på åtta matcher och intresset från SHL är inte oväntat.

Om Trkulja väljer Örebro eller det andra alternativet som ligger på bordet återstår att se.