Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer
Henrik Sjöberg

Söderström: Roligaste matchen på hela säsongen

Söderström fick vinna på Hovet. Foto: Andreas L Eriksson /BildbyråŒn
Söderström fick vinna på Hovet. Foto: Andreas L Eriksson /BildbyråŒn

Det gick inte att ta miste på Linus Söderströms glädje efter straffsegern på Hovet. Inför den här säsongen valde Djurgården att värva tillbaka Adam Reideborn i stället för att förlänga kontraktet med Söderström och satsa på honom i ett målvaktspar med Mikael Tellqvist.
Söderström var utlånad till hockeyallsvenskan under förra säsongen och gjorde ett så pass starkt intryck att HV71 högg när chansen dök upp – och nu har han fått ännu ett lyft i Jönköping.
I en intervju med Hockeysverige tidigare i veckan snackade Söderström om känslorna efter att ha fått nobben av DIF.

– Fan va roligt det här var. Roligaste matchen på hela säsongen. Jag har tillbringat fem säsonger här i gångarna på Hovet och det var jäkligt roligt att spela mot Djurgården.
• Hur hanterade du känslorna under dagen?
– Jag såg det bara på ett bra sätt. Mot Djurgården på Hovet, det var ren glädje idag, säger Söderström.
• Vad tänkte du när ni tappade 0–2 till 2–2 i tredje perioden?
– Jag får ta på mig målen. Första är jag lite slarvig på och blir lite stressad när han försöker valla pucken. Jag hamnar fel vid stolpen och hade jag varit mer noga där hade jag kunnat trycka ifrån med benet vid stolpen. Det andra målet är ett skickligt skott. Han täcker pucken väldigt bra, lite ”Ovetjkin-style”. Vi har pratat mycket om tålamod i såna lägen och ha handskarna framför mig. Nu faller jag in i en dålig vana och blir bred på benen och lite flängig av mig i stället för att vara samlad.
• Men du får revansch under straffläggningen.
– Djurgården har skickliga straffskyttar. Alla försökte skjuta förra gången när vi möttes i Jönköping och det var likadant nu. Då gäller det att ha tålamod på fötterna och läsa skotten, säger Söderström.

Matt Anderson brukar sikta på vänstra krysset och var först ut men Söderström stängde ner honom och HV 71 fick en bra start där.
– Han skjuter högt. Han är som en TJ Oshie men han skjuter på samma ställe ofta. Det är som det är med straffar. Ibland räddar man och ibland går puckarna in.

• Blev de några gliringar efteråt?
– Jag känner ju många. Och flera från a-lagstruppen i fjol är man ändå bekant med och det var kul att spela mot alla. Högström var på mig efteråt och sa att jag hade tur på stolpskottet han hade, säger Söderström.