Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer
Henrik Sjöberg

Lindbäck siktar på nytt kontrakt för Rögle och spel i VM

Foto: Ola Westerberg /BILDBYRŁN
Foto: Ola Westerberg /BILDBYRŁN

Anders Lindbäck har varit tillbaka i SHL efter jul och visat sig vara en tung värvning – trots en del tuffa resultat emot sig.
En straffseger, två förluster på övertid och ytterligare åtta torskar på full tid. Men 28-åringen har varit Rögles klart bästa spelare i stort sett alla matcher och min kollega Johan Svensson rankade honom nyligen som säsongens bästa nyförvärv och det är svårt att inte hålla med.
Lyckas Rögle höja sitt spel och få bort alla enkla bjudningar i match efter match så kommer Lindbäck att börja vinna poäng åt det här laget.
I dag blev han uttagen i Tre Kronor inför Sweden Hockey Games i Göteborg.
– Det ska verkligen bli kul. Det blir en nivå högre än i SHL och målet är att visa vad man går för på den här nivån. Sen är det alltid en stor ära att få spela för Tre Kronor också så jag ser fram emot detta, säger Lindbäck.

Senast Lindbäck representerade blågult var i en match under Channel One Cup under lockouten. Innan dess var det VM i Tyskland när Lindbäck var en av tre målvakter tillsammans med Jacob Markström och Jonas Gustavsson.

• Hur har första tiden i Rögle varit?
– Det är klart att det är frustrerande när man inte räcker till i matcher och vi har inte spelat tillräckligt bra. Vi har gjort många enkla misstag och det går inte att vara nöjd själv när vi inte vinner matcher. Även om jag spelat rätt bra så måste jag spela ännu bättre, helt klart.

I december tränade Lindbäck med Tre Kronor på Hovet inför Channel One Cup. Innan han skrev på för Rögle. Foto: Erik Simander /BILDBYRÅN
I december tränade Lindbäck med Rögle på Hovet inför Channel One Cup. Innan han skrev på för Rögle. Foto: Erik Simander /BILDBYRÅN

• Ni har att jobba med när det drar igång igen?
– Jo, vi vet det. Det är viktigt att inte stirra oss blind på tabellen. Vi måste bli bättre nu som hockeylag varje dag tillsammans. Vi måste hela tiden lära oss mer och mer för att vinna matcher men jag är övertygad om att vi har ett tillräckligt bra lag för det. Sen hoppas vi självklart på att få tillbaka några av våra skadade nyckelspelare för att få energi av det.

• Men först Tre Kronor. Är ditt mål en VM-plats nu när det blev spel i Europa?
– Absolut. Det skulle vara fantastiskt kul för mig. Nu blev det en kort säsong också så jag är verkligen sugen. Sen är det självklart hård konkurrens här bland målvakterna i Europa och det finns många duktiga i USA också. Jag får försöka visa vad jag går för här nu först och främst.