Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer
Henrik Sjöberg

Grundström saknas på is

img_1400

Sista förberedelserna inför JVM-kvartsfinalen pågår just nu för svensk del när laget är på is i träningsanläggningen utanför Montreal.
Carl Grundström, som var uppsatt som 13:e forward i gårdagens avslutade gruppspelsmatch mot Slovakien, saknas på is.
I övrigt är samtliga med och kör vilket betyder att Gabriel Carlsson är tillbaka igen efter att ha missat matchen mot Tjeckien.
Angående Grundström säger lagets läkare Sofia Gunnerud:
– Han behöver vila bara, ibland kan det vara så. Det är ingen fara för matchen imorrn utan han behöver helt enkelt vila, säger läkaren Sofia Sunnerud.

Tomas Montén säger såhär om Grundströms istid mot Tjeckien och dagens missade träning idag:
– I går var anledningen att vi ville matcha laget så smart vi kunde efter den speltiden som de haft innan i matcherna. Carl, Joel, Nylander och Asplund hade minst istid av våra forwards och de har spelat mest innan. I dag bedömande vi att Calle skulle vila.
• Är han sliten av den speltiden han fått med andra ord?
– Nej, vi gjorde en bedömning att för att få ut maximalt av Calle i matchen imorrn så valde vi att vila honom idag. Det är inga problem.

Gabriel Carlsson kände själv att han ville gå på is efter två lediga dagar för hans del. Backen har en skada som han jobbat med på plats här i Kanada under förlägret då han missade båda träningsmatcherna inför turneringen.
– Det är samma sak, en försiktighetsåtgärd nu. Jag mår bra men det var bättre att vila en match och försöka bli lite bättre inför eventuellt tre slutspelsmatcher, säger Carlsson.
– Jag kör lite rehab och tar hand om kroppen så mycket som möjligt. Sen har vi ett bra läkarteam också
som tar hand om en så gott det går.
Carlssons skada kan tvinga honom till vila efter JVM dock.
– Nja, det får vi se då. Det beror på men jag hoppas inte det i alla fall. Det var bra att få ett pass för mig här nu innan matchen imorgon. Det är sällan man är frisk en hel säsong och jag tror att de flesta har lite småskavanker, säger Carlsson.

Kedjorna på träningen just nu (När Grundström saknas) ser ut som man ställde upp laget i går mot Tjeckien:

• Alexander Nylander, Joel Eriksson Ek, Fredrik Karlström (Carl Grundström)

• Jonathan Dahlén, Rasmus Asplund, Elias Pettersson

• Filip Ahl, Lias Andersson, Jens Lööke

• Sebastian Ohlsson, Andreas Wingerli, Tim Söderlund