Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer
Henrik Sjöberg

Hockeynyhet: Lindbäck klar för ny klubb i USA

Lindbäck räddar en straff från Nicklas Bäckström under sin säsong i Buffalo. Foto: Gary Wiepert
Lindbäck räddar en straff från Nicklas Bäckström under sin säsong i Buffalo. Foto: Gary Wiepert

För bara ett par dagar sedan skrev jag här i bloggen om den kontraktslösa svenske målvakten Anders Lindbäck, som inledde säsongen på en tryout hos New Jersey Devils.

Nu är en lösning nära för 28-åringen. Gambledeals.com avslöjar att Lindbäck är på väg att skriva på ett korttidskontrakt med Los Angeles Kings organisation och affären kommer att bli klar inom kort.

Klubben har problem med skador på målvaktssidan. Storstjärnan och förstemålvakten Jonathan Quick är långtidsskadad och inte tillbaka i spel på mellan tre och fyra månader.
Backupen Jeff Zatkoff gick sönder han också för ett par dagar sedan och det är just nu oklart hur länge den underkroppsskadan håller honom ur spel.
Under tiden har Kings valt att kalla upp Jack Campbell från AHL-klubben Ontario Reign och man förlitar sig just nu på den 34-årige slovaken Peter Budaj som nummer ett.

Målvaktssituationen i Kings har öppnat upp en möjlighet för Lindbäck. När affären presenteras lär vi får mer detaljer kring hur Kings har tänkt använda sig av svensken men att det till en början blir spel i AHL och Ontario är nog ingen vågad gissning.

Det här blir sjunde raka säsongen i Nordamerika för svensken som spelat för Nashville, Tampa Bay, Dallas, Buffalo och Arizona.