Hoppsan!

Ett tekniskt fel har uppstått. Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa Expressen i ett bättre anpassat format?

Du kan alltid välja vilket format sidan ska visas i, i sajtens sidfot.

Henrik Sjöberg

EK65: Jag är inte ens i närheten

Några lyckliga hockeyfans fick träffa Henrik Lundqvist i Scandinavium
Några lyckliga hockeyfans fick träffa Henrik Lundqvist i Scandinavium

Till hockeyfansens stora glädje kommer Henrik Lundqvist att starta för Tre Kronor i morgon i Scandinavium. En speciell match för honom men även för Loui Eriksson som är född och uppvuxen i staden och klubben och Erik Karlsson som spelade två säsonger i Frölunda innan han tog steget över till NHL och Ottawa Senators.
– Det går ju alltid i Stockholm så nu är det lite extra speciellt för oss som är härifrån eller som bor här under sommaren. Det kommer att bli väldigt speciellt att spela i Scandinavium, man har hyfsat många bra minnen härifrån, säger Karlsson.

Han minns första fullträffen.
– Första målet på ”Liven”. 2008. Första matchen och det är väl det som över tid sticker ut för mig och något som jag inte kommer att glömma. Det är väl egentligen det som stuckit ut under den här tiden, säger Karlsson.

Karlsson kallas ofta för en rockstjärna. Men Lundqvist-nivå…. nja. Inte riktigt om han själv får göra en bedömning.
– Nej, nej, nej, nej, nej. Inte ens i närheten… det är jag inte ett dugg orolig över när det gäller honom och den biten.