Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer
Henrik Sjöberg

Steen fortsätter sin rehab i USA

 Foto: Andreas L Eriksson
Foto: Andreas L Eriksson

Alexander Steen går som bekant en kamp mot klockan för att bli spelklar till World Cup i mitten av september. Han var på plats i Stockholm för en pressträff under förra veckan tillsammans med resten av laget.
Men redan nu åker han över till St Louis för att se över rehabiliteringen tillsammans med klubblaget.
– Det känns bra att åka över nu, jag ska träffa läkarna och sportchefen och tränaren där borta så ska vi försöka ta nästa kliv och då får jag samtidigt veta lite mer exakt vart jag står, säger Steen.

Förhoppningen är att Steen ska få klartecken att kliva på is.
– Ja, förhoppningsvis är det tillräckligt positivt för att börja köra på is så jag kan blanda lite med den rehabilitering jag kör off ice. Jag ser fram emot det här nu i alla fall, sen blir jag där hela vägen fram tills att beslutet ska tas så jag slipper flyga fram och tillbaka i onödan, säger Steen.

Det betyder alltså att forwarden inte kommer att finnas med tillsammans med resten av truppen som samlas i Göteborg den 4 september. Två träningsmatcher mot Finland väntar för Sveriges del innan uppladdningen fortsätter i Nordamerika.