Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer
Henrik Sjöberg

Kovacs: Mitt mål är att ta plats i NYR

IMG_9955

19-årige Robin Kovacs hade en strålande säsong i AIK förra vintern. Nu är han en av alla svenskar som drar över till Nordamerika för att slå sig in i NHL.
Under sommaren har han bland annat tränat tillsammans med bröderna William och Alex Nylander, på is under ledning av deras pappa Micke.
– Det har varit riktigt bra, bra upplägg. Jag kör med Micke, William och Alex och ett gäng till och det är riktigt bra träning både på och utanför isen, säger Kovacs.
Nu är det snart dags att dra över till New York och vara med på Rangers camp.
– Jag vet inte exakt datum men jag åker över någon gång i september. Mitt mål är att ta en plats i Rangers, sen får vi se hur långt det går. Men det stora huvudmålet för mig nu är att ta en plats direkt, säger Kovacs.

Det kommer inte att bli en lätt uppgift att direkt slå sig in i NHL – men Kovacs ser fram emot att göra ett försök.
– Jag gillar verkligen stora utmaningar och att sätta press på mig själv. Då vet jag själv att jag måste leverera för att ta en plats och jag gillar verkligen att spela under press och när det är en stor utmaning som väntar. Lyckas jag inte är det AHL som gäller och försöka slå mig in den vägen.

• Hur ser du på att eventuellt ha din framtid i en stad som New York?
– Det är perfekt, kan inte bli bättre. New York är en stor stad och jag gillar stora städer precis som Stockholm.