Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer
Henrik Sjöberg

Frölunda jagar Emil Pettersson

Modos degradering kommer förstås innebära att en rad spelare med kontrakt helt plötsligt blir fria på marknaden och heta för övriga SHL-klubbar. Emil Pettersson, 22, står längst fram i ledet där. Forwarden kommer att vara en av SHL:s mest jagade spelare nu när han ska hitta en ny språngbräda på sin väg mot spel i NHL.

Frölunda har redan presenterat Victor Olofsson som ett av nyförvärven inför nästa säsong och SportExpressen kan berätta att Frölunda nu inlett sin jakt efter Emil Pettersson också. Det här är inget som kommer särskilt oväntat. Frölunda försöker locka till sig de största talangerna, och man tittar som vi vet inte bara i Sverige. Kristian Vesalainen har en spännande framtid och Artturi Lehkonen har fått en riktigt fin utveckling i Göteborg.

Nu vill Frölunda ta sig an Emil Pettersson också. Det skulle antagligen vara en bra lösning för honom nu men samtidigt finns alternativ för honom. Ingen SHL-klubb skulle säga nej till honom och Frölunda kommer med all säkerhet att få konkurrens från bla Skellefteå.

Och ytterligare ett koppel av klubbar. Intresset kring Pettersson är väldigt stort i SHL och det är många klubbar som kommer att presentera förslag till honom inom den närmaste tiden.