Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer
Henrik Sjöberg

Tre SHL-klubbar vill värva Fälth

Foto: Carl Sandin
Foto: Carl Sandin

Tidigare under säsongen utnyttjade Frölunda en klausul och sa upp det tredje och sista året med Elias Fälth. Han avgjorde den första SM-semifinalen mot Luleå och i kväll väntar match tre i Scandinavium (1–1). 35-årige Fälth är på väg att lämna Göteborg när slutspelet är över.

Efter att klubben sa upp avtalet med honom fick Fälth ett nytt kontraktsförslag, men det valde han att tacka nej till. Och det är förstås ingen vågad gissning att det skiljde sig en del i lön. Rent ekonomiskt kommer han att ha bättre bud på andra håll.

Nu har Fälth varit riktigt bra i sista delen av säsongen och han gjorde sitt när alla behövde höja sig i Lukas Bengtssons frånvaro.

Det är en bra tid på året att spela bra och SportExpressen kan berätta att tre av SHL-klubbarna som nu försöker värva högerskytten är Linköping, Brynäs och Karlskrona. Fälth kommer att ha bra alternativ att välja mellan när karriären går vidare.

Han är säkert sugen på att visa att han fortfarande kan producera bra siffror SHL och bära en viktigare offensiv roll. I år blev det 8 poäng (2+6) på 47 matcher. Förra året 24 poäng (8+16) på 50 matcher.

•••

Mer kring göteborgarna:

Jonathan Sigalet är klar för Frölunda.

Frölunda jagar Emil Pettersson.

Oscar Fantenberg till KHL.

Johan Lundskog till Frölunda.