Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer
Henrik Sjöberg

Tedenby borde be sina lagkamrater om ursäkt

Det är imponerande att se Linköping spela ishockey just nu. Jag var i Saab arena när LHC körde över Frölunda i sista perioden för en vecka sedan och även den här kvällen mot HV 71 innehöll en hel del positiva saker när det gäller Linköping.
Laget är på väg åt helt rätt håll inför slutspelet, även om det är en bra bit kvar dit.
Framför allt så är det toppkedjan med Rhett Rakhshani, Garret Roe och Andrew Gordon som leder laget och producerar bäst i hela ligan för tillfället.

HV 71 studsade tillbaka efter några riktigt bleka byten när matchen startade, Johan Lindbom tog en timeout och den fick effekt. Även i andra var gästerna rätt bra under 10-15 minuter. Visserligen fixade Jakob Lilja 3–1 men HV var med i matchen – fram till att Mattias Tedenby fick ett totalt bryt som är helt oförklarligt.

Snacka om att vara egoistisk i helt fel läge. Han åker på en tackling från Anton Blomberg men kan inte ta smällen utan trampar över hela isen och sätter in en sen tackling på Gustav Forsling som hämnd.

Forsling klarade sig som tur är bra. Tedenby fick åka och sätta sig i utvisningsbåset för andra gången i andra perioden och då passade LHC på att sätta 4–1. Ett mycket vackert mål.

HV var helt klart med i den här matchen men det förstörde Tedenby helt på egen hand och jag antar att han kommer be sina lagkamrater om ursäkt efteråt. Det borde han göra.