Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer
Henrik Sjöberg

Högström: Jag är öppen för allt

Här är en text som bara gick att läsa i papperstidningen tidigare under i veckan i samband med en presentation av samtliga SHL-spelare med utgående kontrakt.

XXX

Djurgården har fått ett lyft i år.
Precis som Marcus Högström – som fortsätter att leverera på en hög nivå.
Nästa säsong riskerar klubben att tappa den 26-årige backen.
– Jag vill spela på högsta nivån och är öppen för allt. Sen måste man få chansen att visa upp sig och någon ska nappa också, säger Högström.
XXX
Marcus Högström gjorde 19 poäng (6+13) på 53 matcher förra säsongen.
I år har han redan fått ihop 18 (6+12) på 32 matcher.
Djurgården är ett offensivt skickligare lag i år och det gynnar Högström.
– Så är det nog. Man tar alltid steg för steg och jag spelade otroligt mycket förra året men då slet vi hårt och i år har vi ett bättre lag och jag får stort förtroende från tränarna så allt har känts väldigt bra. Sen har spelet varit lite upp och ner. Vi står lite och funderar just nu om vi ska hänga på i toppen eller vara kvar där vi är just nu, säger Högström.
– Just nu har vi inte fått med oss segrarna vi behöver för att hänga på där uppe men jag hoppas att det kan komma nu framöver, tillägger han.
Avtalet med Djurgården löper ut i vår, Högström berättar att han trivs bra i klubben men håller dörrarna öppna inför kommande säsong.
– Jag är öppen för allt, jag vill spela på högsta nivån och sen är det alltid så att man måste få chansen att visa upp sig också och sen får man se om någon nappar. Jag har haft ett bra driv hela säsong så vi får se. Sen trivs jag bra i stan här också och hade bott här redan innan jag skrev på för Djurgården, säger Högström.
Inom några månader kommer det visa sig om Djurgården får behålla sin spelskickliga back.
– Det har varit en jättebra tid för mig i Djurgården. det har varit en bra tid för klubben och för mig också så det har varit kanonbra på alla sätt måste jag säga. Sen får vi se vad som händer. Men nu är det fokus på säsongen och jag tror det kommer bli en bra avslutning för oss, säger Högström.